CHP medyasının Ekrem İmamoğlu'nu kurtarmak için başlattığı algı çöktü! O hakimin FETÖ evinde kaldığı ortaya çıktı
Cumhuriyet Gazetesi, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına bakan hakimin değiştirildiği iddiası üzerinden algı operasyonu başlattı. Barış Terkoğlu, "İmamoğlu'nu ortadan kaldırmaya hazırlanıyorlar" yazısıyla gündem olmuştu. İmamoğlu'nun davasına bakan hakimin FETÖ'nün yargı yapılanmasına ilişkin başka hakim ve savcılarla ilgili soruşturma ve dava dosyalarındaki ifadeler, itirafçı hakim ve savcıların beyanlarında adının geçtiği öğrenildi.
Cumhuriyet Gazetesi tarafından Ekrem İmamoğlu'nun davasına baktığı için sürüldüğünü iddia ettiği hakimin FETÖ ile bağlantısı ifadelerde ortaya çıktı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ'nün yargı yapılanması soruşturmasında örgüt içinde BTM olarak görev alan Serkan Ö., o hakim için "BTM olduğum bana bağlı evlerde kalan kişilerdendi" dedi.
Örgüt içinde görev alan Kenan K. ise "2012 yılında ilk cemaat evlerinde kaldığım dönemde cemaat evlerinde görürdüm" ifadelerine yer verdi.

O HAKİMİN KİM OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. 11 Kasım'da görülecek davanın hakiminin Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) Yaz Kararnamesi ile İstanbul'dan Samsun'a atanması bazı gazeteciler tarafından "İmamoğlu'na siyasi yasak cezası verilecek" olarak yorumlandı.





