Putin'in doğal gaz sözleri Millet İttifakı'nda hazımsızlığa neden oldu! İYİ Partili Aytun Çıray ve CHP'li Şimşek'ten skandal sözler...
Yaklaşık 8 aydır süren Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin oynadığı arabuluculuk rolü kritik öneme sahip olurken Başkan Erdoğan'ın enerji ve tahıl koridoru konusundaki hamleleri de takdir topladı. Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'yi doğal gaz konusunda en güvenilir güzergah olarak tanımlarken "Türkiye'de Avrupa için doğal gaz merkezi kurabiliriz" ifadelerini kullandı. Putin'in bu sözleri CHP ve İYİ Parti'de rahatsızlık oluştururken İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray Türkiye'nin üstlendiği rolü görmezden gelerek "Putin, Cumhur İttifakı'nın üçüncü üyesi olmuş" dedi. Çıray'ın bu sözlerine CHP'li isimler de destek verdi.
Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta 8 aya yakın bir süre geride kalırken Türkiye krizin başından bu yana hem Moskova hem de Kiev ile diyalog kanalını açık tutarak başarılı bir denge politikası izledi.

TÜRKİYE KRİZİN ÇÖZÜMÜNDE KİLİT AKTÖR OLDU
Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Ankara, savaşan iki ülkeyi İstanbul'da masaya oturtarak büyük tehdit oluşturan gıda krizini çözüme kavuşturdu, esir takasına da ön ayak olarak bölgede sözü dinlenen kilit bir aktör olduğunu kanıtladı.

"TÜRKİYE DOĞAL GAZ MERKEZİ OLACAK"
Tüm bu gelişmelerin ışığında gıda krizini çözen Türkiye, enerji krizinin çözüme kavuşmasında da mühim bir role sahip oldu.
Rusya, Türkiye üzerinden Avrupa'ya gaz satışına yeşil ışık yaktı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye'de Avrupa için doğal gaz merkezi kurabiliriz" ifadelerini kullandı.
Avrupa için en güvenilir güzergahın Türkiye olduğuna dikkat çeken Rus lider, TürkAkım'a sabotajı da engellediklerini söyledi







