2023 seçimleri sonrası için flaş iddia! Millet İttifakı halka yalan söylüyor diyerek duyurdu

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
2023 seçimleri sonrası için flaş iddia! Millet İttifakı halka yalan söylüyor diyerek duyurdu

A Haber ekranlarında yayınlanan Canan Barlas ile Gündem programında açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir CHP ile HDP arasındaki ittifaka değindi. Demir yaptığı açıklamada 2023 seçimleri sonrası başkanlık sisteminin her türlü durumda devam edeceğini belirtirken "Seçimlerden sonra parlamenter sistemin oluşması için Türk siyasetinde bir aritmatik oluşmayacak" ifadesini kullandı. Demir ayrıca CHP-HDP ittifakına da değindi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir A Haber ekranlarında yayınlanan Canan Barlas ile Gündem programında CHP-HDP ittifakına ilişkin açıklamalarda bulundu.

2023 seçimleri sonrası için flaş iddia! Millet İttifakı halka yalan söylüyor diyerek duyurdu - 1

İşte Mustafa Demir'in açıklamalarında öne çıkanlar:

AYAK UYDURMALARI GEREKECEK

Erken seçim olursa seçimin süresi yine 5 yıl olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemİ'ne ayak uydurmaları gerekiyor. Seçimlerden sonra parlamenter sistemin oluşması için Türk siyasetinde bir aritmatik oluşmayacak.

2023 seçimleri sonrası için flaş iddia! Millet İttifakı halka yalan söylüyor diyerek duyurdu - 2

MİLLETE YALAN SÖYLÜYORLAR

Bunu kim iddia ediyorsa yalan söylüyordur. Bu seçim sonrası başkanlık modelinden başka bir şey olmaz. Bu sistem bu şekilde gidecek.

2023 seçimleri sonrası için flaş iddia! Millet İttifakı halka yalan söylüyor diyerek duyurdu - 3

AYNI DÖVİZLERİ HEM CHP'LİLER HEM HDP'LİLER KULLANDI

CHP'li milletvekiller TBMM'ye "Sansur yasasına hayır" diye bir dövizle geldiler. İkinci gün ise dövizlerin aynısı HDP'li milletvekillerde. Dövizi bile birlikte kullanıyorlar. CHP'nin içerisine HDP ruhu kaçmış.

2023 seçimleri sonrası için flaş iddia! Millet İttifakı halka yalan söylüyor diyerek duyurdu - 4

ŞENTOP AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPMIŞTI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, açılış dolaysıyla Genel Kurul'da sunuş konuşması yaptı.Şentop'un konuşmasının ardınan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşması için Genel Kurul'a girdi.

2023 seçimleri sonrası için flaş iddia! Millet İttifakı halka yalan söylüyor diyerek duyurdu - 5

AK PARTİ, MHP VE İYİ PARTİ AYAĞA KALKTI

Başkan Erdoğan'ın Genel Kurul'a girmesiyle AK Parti, MHP ve İyi Parti sıraları Devlet Başkanı'na saygı gereği ayağa kalktı.

2023 seçimleri sonrası için flaş iddia! Millet İttifakı halka yalan söylüyor diyerek duyurdu - 6

CHP VE HDP AYAĞA KALKMADI

Erdoğan'ın salona girişi CHP ve HDP sıralarını hareketlendirmedi. HDP ve CHP'li vekiller İstiklal Marşı anonsu gelene kardar yerlerinden kalkmadı.

2023 seçimleri sonrası için flaş iddia! Millet İttifakı halka yalan söylüyor diyerek duyurdu - 7

Mobil uygulamalarımızı indirin