İşte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun akıl hocaları! Başörtüsü hamlesinin perde arkası ortaya çıktı
Son dakika haberine göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışının perde arkası ortaya çıktı. Gündemde başörtüsü sorunu kalmamasına rağmen CHP'lilerin bile şaşırdığı şekli ile önce başörtüsü açıklaması yapan, ardından yasa teklifi veren Kılıçdaroğlu'na eski danışmanı ve CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Okan Konuralp ile ANAR anket şirketinin sahibi İbrahim Uslu'nun akıl hocalığı yaptığı anlaşıldı.
CHP MYK üyeleri ve grup başkanvekilinin bile haberinin olmadığı başörtüsü açıklaması, önceki gün duyurulunca özellikle tabanda resmen kıyamet koptu.
KİM BU AKLI VERDİYSE?
CHP'de Konuralp ve İbrahim Uslu'nun başörtüsü konusundaki bu hamlesine tepkiler de yükseldi. CHP tabanında tepkiler artarken, "Kemal Bey'in bu çıkış Erdoğan'a müthiş gollük bir pas oldu. Erdoğan da o pası değerlendirip, gol attı..." yorumları yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Bazı partililer de, 'Kim bu aklı verdiyse' yorumunda bulundu.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİNE AYM HATIRLATMASI
Yasa teklifinin MYK ve Parti Meclisi'nde görüşülmeden ve Medeni Kanun'un kabulünün yıldönümünde Meclis'e sunulması da tartışmalara yol açtı. CHP'nin önemli isimleri de Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Eski Genel Sekreter Önder Sav, Kılıçdaroğlu'na kamuda başörtüsü serbestisine karşı çıkıp Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasını hatırlattı.

Önder Sav, "Birkaç yıl önce başörtüsü ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusu için attıkları imzaları, verilen çabaları söyledikleri sözleri unutanların, başörtüsü-türban ile ilgili tartışmaları gereksiz ve zamansız biçimde dile getirmek isteyenlerin tekrar tekrar dikkatle ve ibretle okumalarını tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.
















