Hülya Onaylı'nın ailesinden CHP'li Tunç Soyer’e tepki: Bir tuvalet yapmak bu kadar zor mu?
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Konak Tramvayında güvenlik görevlisi olarak çalışan ve istasyonda tuvalet olmadığı için tuvalet ihtiyacını gidermek amacıyla yolun karşısına geçerken bir aracın çarpması sonucu ölen Hülya Onaylı’nın ailesi, cenazeye katılan Tunç Soyer’e tepki gösterdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2017'de hizmete açtığı ancak güvenlik görevlileri için tuvalet yapmayı unuttuğu Konak Tramvayında görevli güvenlik görevlisi Hülya Onaylı ihmal yüzünden önceki gün canından oldu.

İstasyonlarda tek başına görev yapan bazı kadın güvenlik görevlileri görev yerlerinden ayrılamadıkları için altlarına bez bağlamak zorunda kaldı. Bazıları da tuvalet ihtiyaçlarını çevredeki işyerlerinden sağlamaya başladı. Geçtiğimiz yıl SABAH özellikle kadın güvenlik görevlilerinin karşı karşıya kaldığı durumu yaptığı haberle kamuoyunun gündemine taşıdı.

Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı METRO A.Ş Yönetimi çalışanların bu taleplerini geri çevirmesi bir cana mal oldu. Konak Köprü durağında görev yapan kadın güvenlik görevlisi Hülya Onaylı (40) tuvalet ihtiyacını gidermek için yolun karşısına geçmek isterken bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi.




