Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesinde flaş gelişme! Süreç başladı

Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesinde flaş gelişme! Süreç başladı

Sezgin Baran Korkmaz kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarıyla kırmızı bültenle aranırken Avusturya’da tutuklanmıştı. ABD’den beklenen iade dosyasının mahkemeye ulaştığı öğrenildi. Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesinde süreç başladı.

Korkmaz'la ilgili ilk iade dosyası Türkiye'den gönderilmişti. Korkmaz'a yöneltilen suçlamaların ve delillerin yer aldığı kapsamlı dosya da ABD tarafından gönderildi. Böylece Korkmaz'ın iadesiyle ilgili karar verilmesi için her iki ülkeden beklenen dosyalar mahkemeye ulaşmış oldu.

Korkmaz'la ilgili Wels Mahkemesi'ndeki iade süreci "kaçma, delilleri karartma ve suç işleme" gerekçeleriyle tutuklu olarak sürdürülüyor. Korkmaz'ın avukatları mahkemenin 5 Temmuz'da verdiği tutukluluk kararına karşı itiraz başvurusu yaptı.

Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesinde flaş gelişme! Süreç başladı - 1

Bu nedenle 5 Ağustos'ta yapılması planlanan duruşma 22 Eylül'e ertelendi. Tutukluluğa karşı yapılan itirazın sonuçlanması için dosya üst mahkemeye gönderildi.

Tutuklulukla ilgili itirazın sonuçlanması sonrası, Wels Mahkemesi Korkmaz'la ilgili ABD ve Türkiye'den gönderilen kapsamlı dosyaları inceleyerek, talepleri değerlendirecek. Korkmaz önce tahliye edilmesini ardından Türkiye'ye iade edilmeyi talep etmişti.

Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesinde flaş gelişme! Süreç başladı - 2

DOSYALAR VİYANA'DAYDI

Edinilen bilgilere göre dosyada, Korkmaz hakkında, İstanbul 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde kara para aklamak ve dolandırıcılık suçlamasıyla ilgili iddialara ve belgelere yer verildi. Viyana'da 2 hafta sonra yapılacak duruşmaya kadar hem Türkiye hem de ABD'den gönderilen iade dosyaları incelenecek.

Korkmaz avukatları aracılığıyla İstanbul 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ne Türkiye'ye iade talebinde bulundu. Ancak uluslararası yargılama usulüne göre Viyana Mahkemesi 2 ülkeden gönderilecek dava dosyalarını inceledikten ve Korkmaz'ın savunmasını dinledikten sonra tahliye kararı ya da 2 ülkeden birine iade edilmesine karar verebilir.

Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesinde flaş gelişme! Süreç başladı - 3

"DOSYALAR İNCELENECEK HANGİ ÜLKEYE İADE EDİLECEĞİNE KARAR VERİLECEK"

İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ne Türkiye'ye iade talebinde bulunduklarını söyleyen Dülger, uluslararası yargılama usulüne göre Viyana Mahkemesi'nin her iki ülkeden gönderilecek dava dosyalarını inceledikten sonra, müvekkiline savunma için süre verileceğini, bu aşamanın ardından da hangi ülkeye iade edileceğine karar verilebileceğini ifade etti.

Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesinde flaş gelişme! Süreç başladı - 4

Avukat Dülger, bu sürecin en az 40 gün süreceğini ve iade kararı verilmesinin bundan daha fazla bir zamanı da alabileceğini belirtti.

Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesinde flaş gelişme! Süreç başladı - 5

TUTUKEVİNDE ÜÇ KİŞİLİK ODADA KALIYOR

Korkmaz'ın, Viyana'nın merkezinde, üç kişilik odaların yer aldığı, insani şartları olan tutukevinde kaldığını söyleyen Avukat Dülger, pandemi şartları nedeniyle yalnızca yasal haklarını kullanmak amacıyla görüşmelere izin verildiğini, Türkiye'de tartışılan konuların hiçbiri hakkında ise soru yöneltilmediğini belirtti.

Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesinde flaş gelişme! Süreç başladı - 6

Dülger, Korkmaz'ın hakkındaki suçlamalar dışında konuşmama kararı aldığını da ifade etti.

Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesinde flaş gelişme! Süreç başladı - 7

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin