Yunanistan 2021'e de Türkiye hazımsızlığı ile girdi! Türk okullarına saldırı
Türkiye'yi Doğu Akdeniz, Ege ve mülteci konularında tahrik etmeye devam eden Yunanistan'ın yeni hamlesi tepki çekti. Türk okullarına operasyon düzenleyen Yunanistan, tabelaları değiştirdi.
Türk okullarına gece operasyonu düzenleyen Yunanistan, isimlerinde yer alan "Azınlık" ifadesini kaldırdı. Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığınca çıkarılan genelgeyle, İskeçe ve Gümülcine'deki Türk okullarının isimlerinde bulunan "Azınlık" ifadesi silinerek yerine "Müslüman" ifadesi getirildi. Gümülcine Azınlık Medrese-i Hayriye Ortaokulu ve Lisesi'nin ismi, değiştirilip Gümülcine Müslüman Medrese-i Hayriye Ortaokulu ve Lisesi olarak adlandırıldı.Okul yönetimi "Bu oldu bitti asla kabul edilemez" açıklamasında bulundu.

TÜRKLER'DEN KİTLESEL TEPKİ
Yunanistan yönetiminin bu adımına Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu'ndan da (BTTADK) tepki geldi. Bu işlemin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada "Emrivaki şekilde gerçekleşen bu uygulama ile azınlığımızın, 'uluslararası azınlık' statüsü de görmezden gelindi" ifadesi yer aldı.

"VARLIĞIMIZI HEDEF ALIYORLAR"
Okul Aile Birliği ve Okul Encümen Heyeti'nden yapılan ortak açıklamada ise, "Gece yarısı yapılan operasyonu, oldu-bittiyi asla kabul etmiyoruz" denildi. Açıklamada, okulların isimlerinin 2009'da da benzer şekilde değiştirilmek istendiği vurgulanarak, "Bu durum, varlığımızı yok edip soyu belli olmayan bir toplum meydana getirme gayretidir. Varlığımızı yok ederek köksüz bir millet oluşturmaktır" denildi. Rodop ili Değişiklik Hareketi Partisi (KİNAL) milletvekili İlhan Ahmet de cevaplanmak üzere parlamentoya sunduğu soru önergesinde, Gümülcine ve İskeçe'deki okulların isimlerinde yapılan değişikliğin bir hata olduğunu hatırlattı.



