Soros'un Türkiye ağı! Hepsinin tepesinde Osman Kavala var...

Son dakika haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine müfettişler, Osman Kavala ve şirketlerindeki para hareketlerini inceledi. Soros, milyonlarca doları Türkiye temsilcisi Kavala’ya, Kavala ise Soros’un amaçları için kurulan STK’lara aktarıyor. Eşcinsel, Kürt ve Romanlar üzerinden oluşan ağ, şaibeli transferleriyle dikkat çekiyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine müfettişler, Osman Kavala ve şirketlerindeki para hareketlerini inceledi. Müfettişlerin hazırladığı raporda, Kavala'nın şirketlerine katılımı ve para transferleri şaibeli bulundu. Raporda, Kavala'nın terör örgütü PKK'ya yardım ettiği gerekçesiyle kapatılan ve FETÖ'yle bağlantılı dernek ve internet sitesine yardımda bulunduğuna da dikkat çekildi.

SOROS'TAN VAKFA, VAKIFTAN...
George Soros'un yönetici olduğu "Open Society Institute (OSI) Assistance Foundation" adlı kuruluş ile yurt dışı kurum ve kuruluşlardan Kavala'nın yönetim kurulu üyesi olduğu Açık Toplum Vakfı'na para transferi gerçekleştiği, vakfın da söz konusu paraların önemli bir kısmını Kavala'nın yönetim kurulu üyesi olduğu sivil toplumlara aktardığı tespit edildi.

PARA AKITIYORLAR
Açık Toplum Vakfı'nın; yine Osman Kavala'nın kuruluşunda yönetim kurulu üyesi olduğu TESEV'e 1 milyon 879 bin 752 TL aktardığı, Kavala'nın kurucusu olduğu Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Derneği'ne 600 bin 461 TL para transferinde bulunduğu, Kavala'nın kurucu üye olduğu Yurttaşlık Derneği'ne 354 bin 500 TL para yardımında bulunduğu ve aynı vakfın mütevelli heyetinde yer alan Nebahat Akkoç'un kurucuları arasında olduğu Kamer Vakfı'na 1 milyon 10 bin 740 TL para gönderdiği tespit edildi.




