Koronavirüs salgınının etkisiyle arı ürünlerine ilgi arttı
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar arı ürünlerine yöneldi. Vatandaşlar, C vitamininin yoğun olduğu meyve ve sebzelerin dışında arı sütünden üretilen propolis ve bala da yoğun ilgi gösteriyor.
- Gündem
- Giriş Tarihi: 10:18 | 06.11.2020
- Güncelleme Tarihi: 10:19 | 06.11.2020
Ağrı'da uzun yıllardır baba mesleği olan arıcılık mesleğini sürdüren Şaban Demir, salgın döneminde uzmanların önerisiyle vatandaşların başta propolis olmak üzere arı sütü ve bal gibi arı ürünlerine yöneldiğini söyledi. Genelde gıda takviyesi olarak kullanılan ve arıların kovanlarını korumak için kullandığı sistem sayesinde güçlü antioksidan ve antimikrobiyal özelliği ile bilinen propolise salgın döneminde ilginin daha çok olduğunu kaydeden Demir, talep doğrultusunda arılarından elde ettikleri propolis ve diğer karışımları, şehir dışına da gönderdiklerini kaydetti.