A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
04 Aralık 2025, Perşembe
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Japon evlerinde hep var: Evin girişine bunu koyan parayı ve şansı çekiyor! 65 yaş, engelli aylığı... Sosyal yardımlara 16,91’lik zamlı oran: Kim ne kadar alacak? Kuruluş Orhan sosyal medyada zirvede! Son bölüm çok konuşuldu Mide bulandıran görüntü! Her yerde kemik var Kış gündönümü 2025: En uzun gece hangi gün? Günler ne zaman uzayacak? Ender rastlanan anlar! Ortaya çıkan manzara mest etti Papa 14. Leo’nun ziyaretinden sonra satışa çıkardı! Görenleri şaşırtan ilan Beyin acıyı hissetmezken baş ağrısı neden olur? Migreni tetikleyen 7 faktör
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri FETÖ ve PKK'ya Interpol kalkanı

FETÖ ve PKK'ya Interpol kalkanı

Giriş: 01.08.2019 15:14 Güncelleme: 01.08.2019 15:26
FETÖ ve PKK’ya Interpol kalkanı

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin elebaşıları başta olmak üzere 162 teröristi kırmızı bültenden çıkarttığı ve 352 terörist hakkındaki bülten talebini çeşitli gerekçelerle reddettiği için son Milli Güvenlik Kurulunda eleştirilen İnterpol Genel Sekreterliği, bugüne kadar Türkiye'nin talebi doğrultusunda sadece bir Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi için kırmızı bülten çıkardı. İnterpol Genel Sekreterliğinin tavrına rağmen firari teröristlerin izini kaçtıkları ülkelerde de süren Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı ile MİT'in çabaları sonucu 110'u FETÖ üyesi 192 terörist Türkiye'ye getirilerek adalete teslim edildi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye, terör örgütleri ile mücadelesinde üyesi olduğu uluslararası güvenlik teşkilatlarından aradığı desteği bulamıyor.

İnterpol Genel Sekreterliğinin, PKK'nın uzantısı YPG'nin elebaşıları ile sol terör örgütü üyelerinden bazılarını "kırmızı bülten" dışına çıkarması ve darbe teşebbüsünün ardından soluğu yurt dışında alan FETÖ mensuplarıyla ilgili kırmızı bülten taleplerini reddetmesi, son MGK Toplantısı'nın gündem maddelerinden biri oldu.

MGK'DAN TEPKİ GÖSTERİLMİŞTİ

MGK bildirisinde, İnterpol Genel Sekreterliğinin aldığı söz konusu karar, "Küresel ölçekteki terörle mücadeleye ve İnterpol'ün kuruluş amacına büyük zarar verdiği değerlendirilmiştir." ifadeleriyle eleştirildi.

​162 TERÖRİST KIRMIZI BÜLTEN DIŞINDA

Merkezi Fransa'da bulunan İnterpol Genel Sekreterliğinin, aldığı kararla kırmızı bülten dışı bıraktığı 162 teröristin başında Salih Müslüm yer alıyor.

Kızılay Güvenpark'ta 2016'da düzenlenen bombalı saldırının faili olduğu belirlenen Müslüm, hakkında açılan davalar nedeniyle "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" "nitelikli olarak kasten insan öldürmek", "kamu malına zarar vermek", "tehlikeli maddeleri nakletmek", "resmi belgede sahtecilik", "nitelikli dolandırıcılık" ve "mala zarar verme" suçlarından aranıyor.

Müslüm hakkındaki mahkumiyet kararlarının ardından 12 Ocak 2018'de Adalet Bakanlığından alınan kırmızı bülten talebi, aynı gün İnterpol Genel Sekreterliğine iletildi. Müslüm'ün 24 Şubat 2018'de Çekya'da olduğunun tespit edilmesinin ardından Türk İnterpolü, aynı gün Çekya'daki muhataplarıyla irtibata geçerek şüphelinin Türkiye'ye iadesi için talepte bulundu. Terör örgütü PYD/YPG'nin elebaşı olduğu belirtilerek PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri önündeki fotoğrafı dahil olmak üzere üç adet fotoğraf ile hazırlanan evrak, Çekya'nın İnterpol birimine iletildi.

Türkiye'nin ısrarlı tutumu üzerine Prag'da 24 Şubat'ta yakalanan Müslüm, 3 gün sonra serbest bırakıldı.

İnterpol Genel Sekreterliğinden 2 Mart 2018'de gelen mesajda İnterpol tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle Müslüm hakkında kırmızı bülten yayımlanmayacağı belirtildi. Bunun üzerine Türk İnterpolü harekete geçerek karara itiraz etti.

İnterpol Genel Sekreterliğinden 24 Eylül 2018'de gelen yanıtta, Salih Müslüm'ün "siyasi bir figür" olduğu değerlendirilerek hakkındaki bilgilerin İnterpol veri tabanlarından silindiği ifade edildi.

Türkiye, bir kez daha itiraz ederek konuyu İcra Kurulu ve Genel Kurul'a taşıma talebinde bulundu. Aradan geçen sürede konuyla ilgili İnterpol Genel Sekreterliğinden herhangi bir dönüş olmadı.

TÜRKİYE'Yİ YALNIZ BIRAKTI

İnterpol Genel Sekreterliğinin bu yanlı tutumu, Müslüm ile sınırlı kalmadı. PKK'nın uzantısı YPG'nin elebaşıları ile DHKP-C ve TİKKO gibi 162 terör örgütü üyesi de kırmızı bültenden çıkartılarak kayıtları veri tabanlarından silindi.

Yapılan işlemlerde ise söz konusu teröristlerin siyasi figür oldukları, iltica başvurusu yaptıkları ve AB üyesi ülke vatandaşı oldukları gibi gerekçeler öne sürüldü.

Türkiye'yi bölmek amacıyla kalkışılan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'yi FETÖ ile mücadelesinde de yalnız bırakan İnterpol Genel Sekreterliği, 352 FETÖ üyesi terörist hakkındaki kırmızı bülten talebini de gündemine almadı.

TEK FETÖ ÜYESİ HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

İnterpol Genel Sekreterliği, bugüne kadar sadece bir FETÖ üyesi için kırmızı bülten çıkarttı.

15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan 37 kişilik timin tek firarisi olan Burkay Karatepe, 194 ülkede kırmızı bültenle aranıyor.

TÜRK İNTERPOLÜ VE MİT HAİNLERİN PEŞİNİ BIRAKMADI

İnterpol nezdinde terörle mücadelede istediği desteği alamayan Türkiye, suçluların hak ettikleri cezayı alabilmesi için bu süreçte çalışmalarına hız verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı, firari teröristleri saklandıkları her ülkede bularak adım adım takip etti. Bulundukları ülkeler ile irtibata geçen Türk İnterpolü ve MİT, ikili anlaşmalar sonucu iade edilen 54, sınır dışı edilen 138 olmak üzere çeşitli örgütlere mensup toplam 192 teröristi Türkiye'ye getirerek adalet karşısına çıkarttı.

Çalışmalar sonucu 23 ülkede aralarında mahrem imamlar, yurt dışındaki bazı okul ve şirket yöneticileri ile örgütün kasası olarak nitelendirilen İlker Usta, Sedat Zavar, Abdullah Büyük, Hüseyin Atık, İbrahim Eker, Levent Şahan, Alettin Duman, İsmet Özçelik, Turgay Karaman, İhsan Arslan ve Muhammet Furkan Sökmen gibi isimlerin bulunduğu 110 firari FETÖ'cü, Türk adaletine teslim edildi.

Firari terör örgütü üyelerinden biri 2015'te, 14'ü 2016'da, 32'si 2017'de, 54'ü geçen yıl, 9'u ise bu yıl yakalandı.

FETÖ'cü hainlerin getirildiği ülkeler şöyle:

"ABD (2), Yunanistan (1), Birleşik Arap Emirlikleri (2), Karadağ (1), Irak (1), Bulgaristan (2), KKTC (38), Bahreyn (4), Malezya (5), Suudi Arabistan (17), Belarus (1), Sri Lanka (1), Tayland (1), Azerbaycan (8), Pakistan (2), Rusya (1), Sudan (1), Kazakistan (2), Kosova (6), Gabon (4), Ukrayna (2), Moldova (7) ve Kuzey Makedonya (1)"

TERÖR ÖRGÜTLERİ, MÜCADELEDE ÖN SAFLARDA BULUNANLARI HEDEF ALIYOR

Türkiye'den kaçtıktan sonra genellikle destek buldukları ülkelerde saklanan terör zanlıları, Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesinde ön saflarda bulunan, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanı başta olmak üzere, devlet görevlilerini hedef alıyor.

FETÖ'cü trollerin kullandığı belirlenen sosyal medya hesapları tarafından da bu isimler hedef alınıyor.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan yetkililer, Türkiye aleyhinde her türlü terör faaliyetinde bulunan kişilerin, nereye saklanırlarsa saklansınlar bulundukları yerlerde teker teker yakalanarak Türk adaletinin karşısına çıkartılacağını kaydetti.

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
TÜRK TELEKOM REKLAM
DR reklam
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • 65 yaş, engelli aylığı... Sosyal yardımlara 16,91'lik zamlı oran: Kim ne kadar alacak?
  • Japon evlerinde hep var: Evin girişine bunu koyan parayı ve şansı çekiyor!
  • Beyin acıyı hissetmezken baş ağrısı neden olur? Migreni tetikleyen 7 faktör
  • Ara transfer dönemi ne zaman başlayıp bitecek? 2026 ara transfer dönemi takvimi
  • Stockholm sendromu nedir, nasıl gelişir? Stockholm sendromu ismi nereden geliyor?
  • Depresyon tedavisinde dev adım! Bilim insanları ortaya çıkardı: Çaresi gülme gazındaymış
  • Memur, işçi, öğrenci... Yılbaşında yenileniyor: 2026'da toplam kaç gün resmi izin var?
  • Sağanak ve kar günlerce yağacak! Meteoroloji tüm yurdu uyardı: Listede olmayan il yok!
  • AGS ile 10 bin öğretmen alımı ne zaman? Branş ve kadro dağılımı açıklandı mı?
  • Burcu Esmersoy’dan yıllar sonra itiraf! Bakın 6 yıldır ne yapıyormuş…
  • Gözler o listede! İstanbul’da 9 saatlik elektrik kesintisi: Hangi ilçeler etkilenecek?
  • Yataktan kalkınca hemen yapın! Kaliteli uykuya giden yol: Basit ama etkili
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS