Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılır? 2019 sözleşmeli öğretmenlik tercih ekranı!

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılır? 2019 sözleşmeli öğretmenlik tercih ekranı!

2019 sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılır? Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği sözleşmeli öğretmenlik tercihleri başladı. Sözleşmeli öğretmenlik tercih ekranından tercihlerini yapabilecek adaylar, daha sonra il ya da ilçe müdürlüklerinde başvurularını onaylatabilecek. MEB sözleşmeli öğretmenlik tercihlerinde yapılacak tercih sayısı geçtiğimiz günlerde değiştirilmişti. 20 olan tercih sayısı 40’a çıkarılmıştı. Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri 5 Ağustos günü sona erecek. 9 Ağustos’ta yapılacak atamaların ardından, öğretmenler göreve 2 Eylül itibariyle başlayabilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılır sorusuna tercih yapmak isteyen ve atanma umudu olan öğretmenler yanıt arıyor. Sözleşmeli öğretmenlik tercih ekranı kullanıma açıldı. Adaylar, sözleşmeli öğretmenlik tercihlerinin nasıl yapılacağına dair araştırma yapıyor. Normalde 20 tercih hakkı bulunan öğretmenler, yeni düzenleme ile 40 tercih gerçekleştirebilecek. Tercihler, herhangi bir il veya ilçe müdürlüğünde onaylatıldıktan sonra tamamlanmış olacak. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik tercih işlemlerini 30 Temmuz 2019'da adayların erişimine açtı. Bugün başlayan başvurular 5 Ağustos 2019 günü ise sona erecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Tercih sürecinin tamamlanmasının ardından atamalar kurum tarafından gerçekleştirilecek. 9 Ağustos'ta ataması yapılacak öğretmenler 2 Eylül'de yani yeni eğitim öğretim döneminde ise görev başı yapacaklar.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün erişimine açık olacak olan ekrandan tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek olan öğretmen adayları, en fazla 40 tercih yapabilecek. 30 Temmuz-5 Ağustos tarih aralığında tamamlanacak olan tercihler, il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerinde onaylatılacak.

Tercihler onaylatılmadığı sürece üzerinde değişiklik yapma imkanı devam edecek. Öğretmen adayları, "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum." ya da "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birisini mutlaka işaretleyecek.

Tercihleri dışında herhangi bir kuruma atanmak isteyen kişiler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.

ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

İŞTE SINIF SINIF KONTENJANLAR!

Sınıf Öğretmenliği 2011

İngilizce Öğr. 1960

Din Kültürü ve A. Bilg. 1922

Okul Öncesi Öğr. 1599

İlköğretim Mat. Öğr. 1448

Özel Eğitim 1410

Türkçe Öğr. 1149

Rehberlik 1120

Beden Eğitimi 781

Matematik(Lise) 601

Sosyal Bilgiler 579

Türk Dili ve Edb. 509

Bilişim Teknolojileri 415

İ.H.L. Meslek Dersleri 405

Müzik Öğr. 404

Tarih 350

Kimya 285

Görsel Sanatlar 226

Fizik 250

Almanca 200

Arapça 190

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin