Türkiye doğalgaz ve petrol buldu Rumlar ABD'ye koştu
Giriş:
09.05.2019
11:19
Akdeniz'de petrol arayan ABD, Fransa ve Mısır'la el sıkışan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye'nin çalışmalarını "ikinci işgal" olarak nitelendiriyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan AB Liderler Zirvesi'ne katılacak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye'den şikayetçi olacak.
Akdeniz'de petrol ve doğalgaz bulan Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni de tedirgin etti. Başı sıkıştığında ABD'nin kapısını çakan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, bir kez daha Türkiye'yi şikayet edecek.
EKONOMİK YAPTIRIM TALEBİ
Rumlar, AB'den Türkiye'ye yaptırım uygulamasını isteyecek. Bu yaptırımların ekonomik yaptırım olmasını isteyen Rumlar, Türkiye'nin geri adım atabileceğini düşünüyor.
AB Liderler Zirvesini bekleyen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, ABD'den Türkiye'ye yaptırım uygulaması yönünde talepte bulunacak.
İKİNCİ GEMİ YOLDA
Türkiye ise bu konudaki kararlılığını her fırsatta ortaya koyuyor. Yaşanan süreçte Türkiye, bölgeye ikinci bir sondaj gemisi göndereceğini açıkladı.

GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN