Karadeniz'de PKK'lı terörist her şeyi günlüğüne yazmış: Korkuyoruz
Karadeniz'de güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'nın kış üslenmesine karşı yürüttüğü operasyonlarla, örgüte büyük darbe vuruldu. Bölgede teslim olan bir teröristin yazdığı günlükteki bilgilerden yola çıkılarak düzenlenen operasyonlarla bölgede teröristlerin bitme noktasına geldiği ortaya çıktı. İstihbarat birimlerince incelemeye alınan günlükte, hareket kabiliyetini yitiren teröristlerin geldikleri durum gözler önüne serildi.
PKK'nın Kandil'deki kamplarında eğitim alan bir grup terörist, 1998 yılının sonlarına doğru Tunceli üzerinden Doğu Karadeniz'e gönderildi. Örgütün sözde 'Karadeniz açılım grubu'ndan olan 22 kişilik terörist grup 4'erli ve 2'şerli gruba ayrılarak Gümüşhane, Trabzon, Ordu, Tokat, Sivas ve Giresun kırsalına dağıldı. Karadeniz'in sarp arazisinde, sık ormanlarında saklanan teröristler, 2015 yılının Haziran ayında Giresun'un Kümbet yaylası kırsalında yapılan telsiz görüşmesiyle, istihbarat birimlerince tespit edildi.
İLK DARBE ORDU KIRSALINDA VURULDU
Giresun'da eylem yaparak Ordu kırsalına kaçan 7 PKK'lı teröristin biri, 20 Ağustos 2016'de Gölköy, 6'sı ise 30 Eylül 2016'da Mesudiye kırsalında düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Teröristlerin üzerinden çıkan fotoğraflarla PKK'nın bölgeye gönderdiği 22 kişilik sözde 'Karadeniz açılım grubu' da deşifre oldu. Teröristlere ait harita ve dokümanların istihbarat birimlerince titizlikle incelenmesiyle, Ordu ve Giresun kırsalında saptanan 10'a yakın PKK sığınağı ile depo da ele geçirildi.
Depolarda bulunan harita ve dokümanlardan, teröristlerin Giresun Güce ilçesinde kış üstlenmesi yaptığı, bahar döneminde ise buradan bölgeye dağılarak eylemler yaptığı istihbaratına ulaşıldı. Giresun yaylalarında evlerden çaldıkları yiyeceklerin tükenmesi üzerine kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan teröristlerden bazıları, bölgede kıstırılınca 2017 yılının sonlarına doğru güvenlik güçlerine teslim olmak zorunda kaldı.