CHP'de İzmir krizi büyüyor

CHP'de İzmir krizi büyüyor

İYİ Parti ve HDP ile olan ittifakı sebebiyle tabanda büyük tepki toplayan CHP, İzmir adayını açıklamamasının perde arkasında parti içerisindeki büyük kriz yatıyor. Muharrem İnce ile Tuncay Özkan arasındaki ‘sarhoş’ tartışması İzmir’e taşındı. İnce yanlısı Aziz Kocaoğlu, başkaldırdı.

Muharrem İnce, 24 Haziran'da seçimi kaybetti. O gece "Körkütük sarhoş olduğu" iddia edildi. Hatta bu yüzden Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'la birbirine girdi.

CHP'de İzmir krizi büyüyor - 1
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir'i istiyor.

Takvim'im haberine göre, Özkan'ın İzmir adaylığı gündeme gelince de derhal harekete geçti. En yakınındaki isim olan Aziz Kocaoğlu, Ankara'ya gitti. "Ben de adayım" dedi. CHP'de sarhoş kavgası alevlendi.

CHP'de İzmir krizi büyüyor - 2
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, önce aday olmayacağını açıkladı. Ancak aday adaylarını görünce Kılıçdaroğlu'nun kapısına dayandı. Krize yol açtı.

CHP'de İzmir krizi büyüyor - 3
Kılıçdaroğlu'nun gönlü Tunç Soyer'den yana...

CHP'de İzmir krizi büyüyor - 4
Tunç SOYER

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin