CHP'li İnce'den HDP ile ittifaka yeşil ışık
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan cezaevinde yatan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada HDP ile ittifaka göz kırptı.
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Antalya ziyareti kapsamında konakladığı otelde düzenlediği basın toplantısında, HDP'nin ittifakta yer almamasına ilişkin soruya "Önümüzdeki günlerde siyasetin nasıl şekilleneceğini bilemeyiz" sözleriyle HDP ile ittifaka yeşil ışık yaktı.
"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE..."
Muharrem İnce, bir gazetecinin "HDP'nin ittifakta yer almaması sizi üzdü mü?" sorusu üzerine "Siyaset ileriye dönük bir iştir, önümüze bakmamız lazım. O günkü görüşmelerde olmamış olabilir. Önümüzdeki günlerde siyasetin nasıl şekilleneceğini bilemeyiz. İnşallah gönüllerde bu millet ittifakı kurulacaktır." karşılığını verdi.
Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine İnce, "Adayın biri hapiste diğerleri propaganda yapıyor. Bu doğru değil" dedi.
CHPnin sahip çıktığı HDPli Demirtaşın sicili kabarık
