Başbakan Yıldırım: Türkiye’nin geleceği bu çatı

Başbakan Yıldırım: Türkiye’nin geleceği bu çatı

Başbakan Yıldırım: Muhalefet çatı kurdu, çöktü. Bizim çatımızı millet kurdu. Bu çatı Türkiye’nin geleceğidir.

AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresi dün Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Başbakan Binali Yıldırım salon önünde toplanan binlerce İstanbulluya hitap etti. Yağmur altında yaptığı konuşmada bereketli bir günün yaşandığını ifade eden Yıldırım özetle şunları söyledi:

- DIŞARDA 70 İÇERİDE 30 BİN: Bu kongreye coşku veren İstanbul'u selamlıyorum. Kuruluşundan bu yana AK Parti İstanbul teşkilatında görev yapmış kardeşlerimi selamlıyorum. Dışarda 70 bin, içeride 30 bin hınca hınç dolduranlar ne diyor, 'Biz hazırız.' Yeni bir rekoru yazmaya 'biz hazırız' diyor. İstanbul Türkiye'nin özeti.

- KUTLU YOLCULUK BURADA DOĞDU: AK Parti'nin kutlu yolculuğu İstanbul'dan doğdu. İstanbul kıtaları birleştiren bir şehir. İstanbul'a birçok eser yaptık. İstanbul'u büyük projelerle buluşturduk. İstanbul ile Ankara'yı hızlı trenle bağladık. Bununla yetinmedik, Yavuz Sultan Selim ile İstanbul'a yeni bir gerdanlık taktık. Bu da yetmez dedik, denizin altından da geçmek lazım dedik, Marmaray'ı yaptık. Marmaray'a kardeş lazım dedik Avrasya Tüneli'ni yaptık. Bu da yetmez dedik, kalkınan, büyüyen Türkiye'ye en büyük havaalanı yakışır dedik, İstanbul'a dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz.

- REKORA İMZA ATACAĞIZ: Yeni sistemde diyorlarki; 'Cumhurbaşkanı seçilsin, meclis önemli değil'. Külliyen yalan. Yeni sistemde meclis çok önemli hale geldi. Yeni sistemin parolası güçlü iktidar, güçlü meclistir. Onun için çok çalışacağız, İstanbul'da yeni bir rekora imza atacağız. Muhalefet çatı kurdu, çöktü. Bizim çatımızı millet kurmuştur. Bu çatının arkasında Yenikapı vardır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkelerini benimseyen herkes bu çatının altında yer alabilir. Bu çatının altına FETÖ'cüler, bölücüler, PKK giremez. Bu çatı Türkiye'nin geleceğidir.

- GEL MUHARREM İNCE: Kılıçdaroğlu, 'Çıkaracağımız aday ekonomiden anlayacak, kavgacı olmayacak' dedi. Adayını tanıtırken rozeti çıkardı, bayrağı taktı. Güzel. Bayrak hepimizin. Buna itirazımız yok. Kürsüde aday çağırırken Türkiye Cumhurbaşkanı yapacağı adayı çağırırken, 'Gel Muharrem İnce' diyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yapacağın adama böyle mi seslenilir?

- LASTİK PATLADI: Biz genel başkanlarının aday olmasını beklerdik. Ama olamaz. Türkiye'yi yönetmek kabiliyet ister. Dışarıdan aday aradılar lastik patladı.

SABAH

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin