İlber Ortaylı Boğaz'daki kazayı değerlendirdi: İkinci kanal lazım
Giriş Tarihi: 11.04.2018 Güncelleme Tarihi: 11.04.2018
İstanbul Boğazı'ndaki kazaya ilişkin değerlendirmede bulunan tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Montrö'yü değiştireceğiz tabi ama bunlar kolay değil, önce statüyü değiştireceksiniz. Bunun için boğazda faciaların yaşanmasını bekleyecek değiliz. İkinci kanalın lazım olduğu görülüyor" dedi.
İstanbul Boğazı'nda geçtiğimiz cumartesi günü, Malta Bayraklı 'VITASPIRIT' adlı geminin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nda ağır maddi hasar meydana gelmişti. Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, kaza sonrası incelemelerin sürdüğü tarihi yalı ve yaşanan kazayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın İstanbul'un en önemli yalılarından olduğunu söyleyen Ortaylı, kazayla İstanbul Boğazı'nın büyük bir değerini kaybettiğini ifade etti.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AHABER veya ahaber.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu
-
Sağlık Bakanlığı'ndan uyuz ilacı açıklaması
-
Dijital oyunlarda ‘İslamofobi’ tehlikesi
-
Yunanistan'dan skandal!
-
Başkan Erdoğan'dan Başakşehir'e tebrik telefonu
-
Cumhurbaşkanlığından flaş açıklama
-
İngiltere seçim sonuçları belli oldu mu? 2019 İngiltere seçimlerini kim kazandı?
-
Dünyaca ünlü siyaset bilimci Friedman’dan Doğu Akdeniz açıklaması! ‘’Türkiye büyük bir güç olacak’’
-
Uzmanlardan uyuz salgını uyarısı! Uyuz belirtileri nelerdir?
-
Başkan Erdoğan: Kaleminden kan damlayanlara Nobel verildi