Erdoğan-Papa görüşmesiyle ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Papa Francis'le görüşmesi sona erdi. Başbaşa gerçekleşen görüşme 1 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Papa Francis'le görüşmesinde ABD'nin Kudüs kararı ele alındı. Kudüs kararının uygulamaya geçilmemesinin önemine değinildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Papa Francis'le görüşmek üzere Vatikan'a geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Papa Francis görüşmesinde, ABD yönetimine Kudüs kararının sakıncaları ve uygulamaya geçirilmemesi yönünde telkinleri sürdürmenin önemine değinildi.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Vatikan'daki gelenek doğrultusunda Apostolik Kütüphene'de gerçekleşen ve son derece dostane bir havada geçtiği öğrenilen baş başa görüşmede, Kudüs, mülteciler, başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmeler, terör, farklı dinlerin mensupları arasındaki ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Erdoğan ve Papa, Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler tarafından kutsal addedilen Kudüs'ün BM kararları ve uluslararası hukuk tarafından belirlenmiş statüsünün muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı.
Görüşmede, ABD yönetimine, Kudüs'le ilgili kararın sakıncaları ve uygulamaya geçirilmemesi yönünde telkinleri sürdürmenin önemine değinildi.