Başbakan Yıldırım'dan ABD'nin YPG kararıyla ilgili flaş açıklama

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
Başbakan Yıldırım'dan ABD'nin YPG kararıyla ilgili flaş açıklama

ABD'nin YPG'ye silah vermeyeceği sözüyle ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Söz verdiğine göre değerlendirecek konu yok. Beklentimiz bir an önce bu ortaklığı artık sona erdirmeleri. Gerçek müttefiklerine geri dönmelerini bekliyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.

İşte Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Birleşik Krallığa resmi bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Ziyaretti Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May'in daveti üzerine yapıyoruz. Karşılıklı ticaret hacmimiz son 1-2 yıl içinde başka ülkelere karşılık artarak devam ediyor.

İŞBİRLİĞİNİ KAPSAMLI ŞEKİLDE ELE ALACAĞIZ
Suriye başta olmak üzere bölgesel konularda müzakereler yapacağız. Soçi toplantısının sonuçlarını değerlendireceğiz. Soçi'nin BM şemsiyesinde Cenevre'de kalıcı barışan giden yolu açan en önemli süreç olduğunu tüm taraflar kabul ediyor. Suriye'de, Irak'ta iç savaşın tamamen sona erdirilmesi, terör örgütlerinden bu toprakların arındırılması, tüm etnik kimliklerin katılacağı, yeni Suriye devletinin teşkili, Irak'ta ortaya çıkan durumun değerlendirilmesini Birleşik Krallık ile Türkiye'nin yapabileceği işbirliğini kapsamlı şekilde ele alacağız. BBC başta olmak üzere, ekonomi ile ilgili politika ile ilgili basın mensupları ile de bir araya gelip Avrupa, Ortadoğu ve bölgesel konuların ele alınacağı toplantılar da gerçekleştireceğiz.

SÖZ VERDİĞİNE GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK BİR ŞEY YOK
(Trump'ın YPG açıklamaları) Söz verdiğine göre değerlendirecek konu yok. Biz DEAŞ terör örgütü ile mücadele için PKK'nın kuzenleri olan PYD ile YPG ile bir olup mücadele etmenin doğru olmadığını hep söyledik. ABD her defasında bize bunun bir mecburiyet olduğunu söylediler. DEAŞ da temizlendiğine göre artık böyle bir mecburiyet de ortadan kalkmış durumda. Beklentimiz bu ortaklığı sona erdirmeleri.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarını izlemek için tıklayın





Başbakan Yıldırım'dan ABD'nin YPG kararıyla ilgili flaş açıklama

Başbakan Yıldırım'dan ABD'nin YPG kararıyla ilgili flaş açıklama

Mobil uygulamalarımızı indirin