Cumhurbaşkanı Erdoğan: NATO tatbikatından askerimizi çekme kararı aldık
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Norveç'teki bir 'düşman' tablosunda Atatürk ile kendisinin resimlerinin bulunduğu haberi gelince, Kanada'daki NATO tatbikatındaki 40 askeri çekme kararı aldıklarını bildirdi.
"Dün Norveç'te bir durum oldu. Norveç'te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:
'BÖYLE BİR MÜTTEFİKLİK OLAMAZ'
"Bu tabloda Atatürk'ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. 'Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.' dediler. Dedik ki 'Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.' Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz."
"EĞER BİZ BURADA HAKİM UNSUR OLARAK BULUNMAZSAK..."
Erdoğan, "Bizim şu anda terör örgütü olan PYD'den ve bunun yanında YPG'den Afrin'i temizlememiz gerekiyor. Bu, başından itibaren söylediğimiz konudur. Oradaki (İdlib) özellikle gözlem noktalarında biz, kendimiz hakim unsur olarak bulunacağız. Buna mecburuz. Eğer biz burada hakim unsur olarak bulunmazsak o zaman burayı farklı terör grupları gelip işgal etme yoluna girerler." ifadesini kullandı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN