Berat Albayrak: Eski Türkiye'de temel atılırdı...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Diyarbakır'da Toplu Açılış töreninde açıklamalarda bulundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da 15 yıllık AK Parti iktidarları döneminde gelenekselleşen, büyük ve güçlü Türkiye'nin temel yapı taşlarından olan açılışlar zincirine bir yeni halkayı daha eklemek için Diyarbakır'da bulunduklarını söyledi.
"Eski Türkiye'de malum temel atmalar bolca yapılır, icraat yok, bol bol konuşulur, hizmet yok. AK Parti iktidarı olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 yılda büyük zaferlere imza attık. İşte bunların açılışını gerçekleştirmek için buradayız. 16 Nisan'da büyük ve güçlü Türkiye'nin kapılarının açılacağının farkındayız çünkü Diyarbakır, Türkiye ve dünya için çok önemli bir şehir." ifadelerini kullanan Albayrak, Diyarbakır'ın 16 Nisan'da vereceği sesin bütün dünyadan duyulmasını beklediklerini kaydetti.
Albayrak, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinerek, darbe teşebbüsünü unutmadıklarını, unutturmayacaklarını vurguladı.
15 Temmuz'da vatandaşların darbeye karşı gösterdiği kahramanlığı anlatan Albayrak, "Bütün dünya ve onun buradaki hain maşaları bu ülkeyi yıkmak ve bölmek için toplandı. O gece 80 milyon Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sokaklara indi. Bu hainlerin tanklarından, toplarından ve tüfeklerinden korkmadık. 16 Nisan'da büyük ve güçlü Türkiye'nin yeniden inşası ve 15 Temmuz'un rövanşı noktasında 'Evet' demeye, büyük Türkiye'ye var mıyız? Ülkemizi bölmeye çalışanlara karşı bugüne kadar ve 15 Temmuz'da nasıl korkmadıysak, 16 Nisan'da da korkmadan kapı kapı çalışıp, 'Evet' demeye var mıyız?" şeklinde konuştu.
AA
Haberin videosunu izlemek için tıklayın