İstanbul'da dün gece güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısında şehit olan polis memuru Soner İdil'in Van'daki babaevine acı haber ulaştı.
İstanbul, Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki saldırıda şehit olan İdil'in, Tuşba ilçesine bağlı Abdurahmangazi Mahallesi'ndeki babaevine yakınları ve vatandaşlar akın etti.
Şehidin babaevi ve taziyelerin kabul edildiği mahalledeki Yeşil Cami'ye Türk bayrakları asıldı.
Yakınlarının desteğiyle ayakta durabilen baba Mikdat İdil, Yeşil Cami'de taziye dileklerini kabul etti.
Oğlunun vatan için şehit olduğunu belirten baba İdil, "Vatan, dostlar sağ olsun. Aslanlarımızı vatan için yetiştiriyoruz. Vatan için gitti. Mekanı cennet olsun, ruhları şad olsun. Tüm şehitlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Vatanımız, onlara emanettir. Biz de vatan için varız ve vatan için gideceğiz. Dün öğle saatlerinde oğlumla konuştum, 'baba maça gideceğim sonra seni ararım' dedi. Sonra aradı konuştuk. Maçtan sonra da kendisine ulaşamadık." diye konuştu.
Şehit Soner İdil'in 3 ay önce çevik kuvvet polis memuru olarak göreve başladığı ve ilk görev yerinin de İstanbul olduğu öğrenildi.
İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan Vodafone Arena'dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Beşiktaş Kongre Üyesi Vefa Karakurdu (43) ile polis memuru Hasan Bilgin'in (26) Zonguldak'taki yakınlarına acı haber verildi.
İstanbul, Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki saldırıda şehit olan Karakurdu'nun, Ereğli ilçesine bağlı Akarca Mahallesi'ndeki baba ocağına giden yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde acı haberi yakınlarına verdi.
Karakurdu'nun annesi Sabriya ve babası emekli Emniyet Müdürü Erdal Karakurdu'nun, patlamadan sonra acı haberi almalarının ardından İstanbul'a gittikleri öğrenildi. Şehidin baba evinin önüne Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı.
Şehit Karakurdu'nun arkadaşı Cemal Yağmuroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröre tepki göstererek, şehitlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu.
Çocukluk arkadaşının şehit olduğu haberini büyük bir üzüntü ile öğrendiğini belirten Yağmuroğlu, "Ülkemizin başı sağ olsun. Kendisi ile sürekli görüşüyordum. Çok iyi birisiydi. İşine son derece bağlı ve çalışkandı." dedi.
Evli ve 2 çocuk babası Vefa Karakurdu'nun cenazesi, yarın Ereğli ilçesindeki Bozhane Camisi'nde ikindiye müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Kestaneci Mahallesi'ndeki kabristanda toprağa verilecek.
Bu arada Vefa Karakurdu'nun kardeşi Sabri Ferda Karakurdu'nun ise 2008'de Ereğli-Alaplı karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu 3 arkadaşı ile birlikte hayatını kaybettiği öğrenildi.
- Polis memuru Hasan Bilgi'nin yakınlarına acı haber verildi
Aynı saldırıda şehit olan polis memuru Hasan Bilgin'in Kozlu ilçesindeki baba ocağına giden yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde acı haberi şehidin babaannesi Nebiye Bilgin'e verdi.
Şehidin babası Yaşar ile annesi Aynur Bilgin'in de patlama haberini almalarının ardından İstanbul'a gittikleri öğrenildi. Şehidin baba evinin önüne Türk bayrağı asıldı.
Bekar olan Hasan Bilgin'in yaklaşık bir yıllık polis memuru ve ilk görev yerinin İstanbul olduğu öğrenildi.
Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulunarak, şehidin ailesinin İstanbul'da olduğunu kaydetti.
Şehit Bilgin'in kuzeni Muhammet Girgin de Türkiye'ye baş sağlığı dileyerek, şunları kaydetti:
"En son bayramda kendisiyle görüşmüştük. Yeni polis memuru olmuştu. Yaklaşık bir yıllık polis memuruydu ve bekardı. Saygılı birisiydi. O yüzden acımız daha büyük. Ailesi İstanbul'da. Üniversiteyi burada okumuştu. İşsizlik nedeniyle polis memuru olmuştu. Emniyet teşkilatımıza Allah her zaman kolaylık versin. Bunun örneklerini bizde yaşadık. 1993-1994'te bende sınırda görev yaptım. Bizde çatışmalara girdik. Yiyecek içeceğimiz varmış bizde geldik bugünlere. Nasibimiz neyse onu yaşayacağız."
İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Yasin İke'nin Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Esenyurt Mahallesi'ndeki ailesine acı haber verildi.
Beşiktaş Vodafone Arena önündeki terör saldırısında şehit düşen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 31 yaşındaki polis memuru İke'nin şehadet haberi, Esenyurt Mahallesi'nde oturan yakınlarına iletildi.
İke'nin şehit haberini alan anne Yeter ve baba Üzeyir İke ile yakınları gözyaşları döktü.
Şehidin babası, oğlunun haberini alınca fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
Şehit ailesi, taziyeleri komşularının evinde kabul etti.
Şehit haberi sonrası İke'nin ailesinin evi ve mahalledeki evlere Türk bayrakları asıldı.
İke'nin bekar ve ailenin 4 çocuğundan en küçüğü olduğu öğrenildi.
İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan 5 aylık polis memuru 21 yaşındaki Durmuş Öcal'ın Isparta'daki babaevinde yas var.
Doğancı Mahallesi'ndeki evin önüne belediye ekiplerince Türk bayrakları asıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve 112 Acil Servis görevlileri de şehidin babaevine geldi.
Anne Keziban ile baba Şerafettin Öcal'ın İstanbul'daki saldırı sonrası çocukların ulaşamadığı için sabah saatlerinde İstanbul'a gittiği öğrenildi.
Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra temmuz ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde göreve başladığı belirtilen şehit Öcal'ın ağabeyinin Bitlis'in Tatvan ilçesinde uzman çavuş olduğu öğrenildi.