Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle kurtuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle kurtuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı darbe gecesi suikasttan kurtaran hava trafiğinin detayları hazırlanan iddianameye girdi: Erdoğan’ı taşıyan TC-ATA uçağı 8451 koduyla kendini gizledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele 15 Temmuz gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbe girişimcisi askerin aralarında bulunduğu 47 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, o gece yaşananlarla ilgili ilginç ayrıntılar yer aldı. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen ve Fetullah Gülen'in ilk sırada yer aldığı sanıkların her biri için 6 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopterle Marmaris'ten Dalaman'a, oradan da uçakla İstanbul'a ulaşmasının ayrıntılarına yer verildi.

YOLCU UÇAĞI ZANNETTİLER
İddianamede yer alan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul'a götüren TC-ATA uçağı, önce kimliğinin gizlenmesi için THY-8451 koduyla yolcu uçağı gibi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalkarak saat 00.40'ta Dalaman Havalimanı'na indi. Bu sırada Erdoğan ve beraberindekileri Marmaris'teki otelden alan helikopter de Dalaman Havalimanı'na geldi. Erdoğan ve yanındakiler Dalaman Havalimanı'na geldiklerinde helikopterden inip TC-ATA uçağına bindi. TC-ATA uçağı buradan da gizlilik gereği yine THY-8456 koduyla saat 01.43'te İstanbul'a gitmek üzere havalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle kurtuldu - 1

UÇUŞ GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE GİRMEDİ
Cumhuriyet savcılarının, tanık sıfatıyla ifadelerine başvurduğu TC-ATA uçağının pilotu ve mürettebatının anlatımlarına göre, uçağın Dalaman Havalimanı'na inişi ve yolcularını alarak buradan ayrılışına kadar geçen süre içinde, naklin güvenli ve planlandığı şekilde yapılmasını engellemeye ilişkin herhangi bir eylemin veya şüpheli bir durumun gerçekleşmediği kanaatine varıldı. Darbeci askerlerin cep telefonlarının baz kayıtları ile olay yerindeki güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesiyle, her 3 helikopterin de Marmaris'teki otelin bulunduğu bölgeye saat 03.20 civarında geldiği anlaşıldı. Darbeci askerlerin öncelikle kumsala inmeye çalıştıkları, ancak kalkan toz bulutu nedeniyle yeniden havalanarak, Erdoğan'ın kısa süre önce ayrıldığı otele yakın bir alana indikleri kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle kurtuldu - 2

DARBECİLER OTELE 03.20'DE GELDİ
Darbe girişiminin ardından tutuklanıp, TSK'dan ihraç edilen Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in komutasındaki darbeci askerler ikisi Cougar biri Sikorsky tipi 3 helikopterle İzmir'deki Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 02.00 sıralarında Marmaris'e havalandı. Erdoğan'ın ayrıldığı Marmaris'teki otelin bulunduğu bölgeye, 03.20'de iniş yapıldı. Bu dakikalarda Erdoğan İstanbul'a ulaşmıştı.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin