TSK: 99 DEAŞ hedefine 291 atış yapıldı
TSK'dan yapılan açıklamaya göre Fırat Kalkanı Harekatının 38. gününde DEAŞ'a büyük darbe vuruldu. DEAŞ'a ait 99 hedefe 291 fırtına atışı yapılırken hava harekatında 3 terörist öldürüldü. 6 DEAŞ hedefi ise TSK jetleri tarafından imha edildi.
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 99 DEAŞ terör örgütü hedefine, ateş destek unsurlarınca 291 adet Fırtına ve 23 ÇNRA atışı yapıldı.
Koalisyon güçleri tarafından, Rail (3), Türkmen Barı (2), Şuvayrin ve Ghüz bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütü unsurlarına yönelik icra edilen 7 hava harekatı sonucunda ilk tespitlere göre 3 DAEŞ terör örgütü unsuru etkisiz hale getirildi. Ayrıca DEAŞ terör örgütü unsurlarınca kullanılan 3 bina, 2 savunma mevzii, bir depo, 2 el yapımı patlayıcı, bir silah monteli araç ve bir ağır silah imha edildi.
Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından Tall Atiyah, Uvayşiyah ve Cubban'da bulunan 6 hedefe 6 bomba atıldı. DEAŞ terör örgütü tarafından komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 6 bina ve hemen yanlarındaki silah mevzileri imha edildi.