Başbakan Yıldırım tarihi mitingde açıklamalarda bulundu

Başbakan Yıldırım tarihi mitingde açıklamalarda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde milyonlara seslendi

Konuşmadan satırbaşları

Bugün muhteşemsin İstanbul Bugün tarih yazıyorsun istanbul. Sultan faith İstanbul'a girdiğinde ne kadar heyecanlıysa o kadar heyecanlsıısn istanbul. Gazi Mustafa Kemal Bandırma vaprundan İstanbul'dan ayırlırken ne kada rumutluysa o kadar umutlu İstanbul.

Seni yürekten selamlıyorum aziz İstanbul. Demokrasi şehitlerimizi kalpten selamlıyorum. Ailelerini yürekten selamlıyorum.

BÜTÜN TÜRKİYE AYAKTA

Cumhurbaşkanı Genel Başkanı ve partilelri darbenin karşsıında milli iradenin yanında yer aldığı için selamlıyorum.Bugün sadece İstannbul değil bütün Türkiye ayakta. 81 ilimiz biz izliyor. Yavru vatan bizi izliyor.

Bu muhteşem kardeşlik tablosunu bugün yaşattığınız için milletim adına teşekkür ediyorum.

TOPRAĞIN ÜSTÜNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA...

Sultan Ahmet mitinginde yüzbinler toplandı. Minarelerden salalar yükseliyordu. Düşman uçakları semalarda uçuyordu. Hiç kimse ölümden korkmadı. Kürsüye çıkan Halide Edip toprağın üzerinde yaşamakytansa toprağın altında şereflice yaşarız dedi.

Cumhurbaşkanımız halkı sokaklara çağırdı yine selalar okundu. Hep birlikte şunu söyledi. toprağın üstünde şerefsizce yatmaktansa toprağın altında şereflice yatarız dedi.

15. TEMMUZ 2. KURTULUŞ SAVAŞIDIR

Allah şerleri hayra çevirir . Bizi öldürmeyen her darbe bşizi daha da güçlendirir. 15. Temmuz 2. kurtuluş savaşıdır. Siyasette meydana gelen bu uzlaşma tablosunu bozmayacağız. Uzlaşma ve işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacağız. Terör örgütlerini aradanm çıkaracağız. Bir olursak aşamayacağız hiç bir engel yok. Çözmeyecek hiç bir sorunumuz yok. İntikam duygusuyla değil adaletle hukukla hareket edeceğiz. Şehitlermizin gazilerimizin hesabını soracağız. Dostlarımızı artıracağız. 15 Temmuz Türkiye'nin mikroplarından temizlendiği gündür.

"FETÖ TÜRKİYE'YE GELECEK HESABINI VERECEKTİR"

Fetullah Gülen'in mutlaka Türikye'ye getirileceğini de söyleyen Yıldırım, "15 Temmuz gecesi milletimize zehir eden terör örgütü lideri FETÖ Türkiye'ye gelecek hesabını verecektir. Aziz milletim merak etmeyin, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Bu güzel ülke gençlerine 'bunlar memleket meselesi ile ilgilenmez' diyenler ne kadar yanıldıklarını gördüler. Tankların önüne yatan gençlerimizi yürekten kutluyorum. Allah sizden razı olsun" dedi.

"BU TARİHİ BİRLİKTELİĞİ GÖZÜMÜZ GİBİ KORUYACAĞIZ"

"Buradan açık ve seçim ifade etmek istiyorum. Siyasette meydana gelen bu birleştirici tabloyu bozmayacağız. Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye'yi milletimizle, siyasi partilerimizle 2023 hedeflerine taşıyacağız. Kürt ile Türk ile bunların arasına girenler işte bu hainlerdi. Kürt ve Türk arasındaki bu mikropları temizleyeceğiz. Terör örgütlerini aradan çıkaracağız. İnşallah Türk Kürt alevi - sünni arasındaki muhabbeti daha da geliştireceğiz. Aramıza giren bölücü terör örgütünü de milletimiz arasından çıkaracağız. Hangi mezhepten olursa olsun bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bir olursa ulaşamayacağımız hiçbir iş yok. Bu tarihi birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız, intikam duygusu ile değil adaletle, hukukla hareket edeceğiz. Bu terör örgütü mensuplarından şehit ve gazilerimizin hesabını soracağız. Demokrasiden taviz vermeyeceğiz, özgürlüklerimizi daha da geliştireceğiz. Düşmanlarımızı azaltacak, dostlarımız çoğaltacağız. 15 Temmuz Türkiye'nin mikroplarından temizlendiği gündür. Bugün Türkiye temizlik yapıyor. Devleti kilitleyen, ekonomi daralta unsurları teker teker ortadan kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin