İbrahim Kalın: Başbakan, Cumhurbaşkanı'na ziyaret yapacak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veda ziyareti yapacağını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısı düzenledi.
Suriye'den Filistin'e dünyanın çeşitli bölgelerinde 60 milyona yakın insanın çatışma ve şiddet ortamda bulunduğunun altını çizen Kalın, bu sorunların İstanbul'da yapılacak Dünya İnsani Zirvesi'nde masaya yatırılacağını söyledi.
İnsani yardım konusunun sınırları aşan bir durum konumuna geldiğini belirten Kalın, Türkiye'nin bu zirveye ev sahipliği yapmasının önemine dikkat çekti.
İbrahim Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
Terörle mücadelede kararlı bir şekilde adımlar atılıyor. Özellikle Diyarbakır'da yaşanan elim hadise sonrası hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızla ilgili bir kaç noktanın altını çizmek isterim. Bu, çok daha büyük bir patlamanın planlandığını gösteriyor. Bu olay bile bölücü örgütün hain yüzünü bir kez daha göstermiştir. Hala birilerininin bölücü örgüte sesini çıkartamaması ayrıca ibretamiz bir hal alıyor.
Kanlı Esed rejimine ses edemeyenler Türkiye Cumhuriyeti'ni, Cumhurbaşkanını, Genelkurmay Başkanını suçlayabilmektedir.
Türkiye'nin yabancı teröristlere müsamaha gösterdiğini iddia edenler kendi ülkelerindeki radikal örgüt mensuplarını nasıl başka ülkelere gönderdiği çıkan haberlerle ortadadır. Bugüne kadar 3 bin DAEŞ hedefi vuruldu.
Almanya Federal Meclisi'nde yapılacak "Soykırım" oylaması ile ilgili metin elimize geçmedi. Soykırım iddiası ciddi bir iddiadır bununla ilgili kanıt olmadan konuşmak siyasi istismar yapmaktır.
Bugün soykırım olarak kabul edilen hadiseler baktığınızda bunlar uluslararası mahkemelerde karara bağlanmış olaylardır. Bu nedenler 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirmek hukuk ile çelişir.
Başbakan yarın Cumhurbaşkanı'na veda ziyaret yapacak. Takvimin nasıl işleyeceğini, görev iade sürecinin ve tarihinin nasıl olacağına karar verecekler. Karar kamuoyuyla paylaşılacak.
Bize ulaşan böyle bir randevu söz konusu değil, bilemiyorum o nereden çıktı.
(Helikopterin düşmesi) Genelkurmay Başkanlığımız incelemeyi hala sürdürüyor. O görüntüler dahil bütün süreç inceleniyor. Bütün neticeleri alındıktan sonra kapsamlı bir açıklama yapılacak. Yakın bir zamanda açıklama yapılacak. Genelkurmay'ın teknik açıklamasıyla konuyu değerlendirmek daha isabetli olacak?
Orada tablo son derece açık. Dünkü tavırları da ortada. Dokunulmazlıkların kaldırılması neden tekrar gündeme geldi. Teröre destek verenlerin ifadeleri kamuoyunun bir yarası. Terör eylemi kadar, terörün kullanılması, bir suçtur. Nihai olarak takdir Meclis'indir. Genel eğilim de bu tabloyu ortaya koymaktadır.
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN