İzmirli yüreği

İzmirli yüreği

Solah ailesi Çeşme'den Sakız Adası'na giderken hayalleri suya gömüldü. Ancak İzmirli Ünsal ailesi onlara kapısını açtı. Bütün aileyi eve alan Ünsallar, denizde ölen 5 aylık Şemmusa'ya mezar yaptırdı. Suriyeli aile Almanya'ya gidince, hastanedeki 2,5 aylık Şervan'ın bakımını da Uğur-Arzu Ünsal çifti üstlendi

Avrupa'da bazı ülkelerin sığınmacılara yönelik uygulamaları tepki çekerken, İzmirli Ünsal çifti mülteciler için yaptıklarıyla tüm dünyaya insanlık dersi verdi. 20 Aralık'ta Çeşme'den Sakız Adası'na geçmek üzere denize açılan Solah ailesinin bulunduğu bot battı. Baba Hüseyin, anneler Delvin ve Nisa, çocuklar 2,5 aylık Şervan, Hanzade, Aptinal ve Lival ile amca Ziyad Solah donmak üzereyken kurtarılırken, 5 aylık Şemmusa ise can verdi. Kendi çocukları olmasına rağmen, aynı zamanda 7 yaşında bir kız çocuğuna da koruyucu ailelik yapan Ünsal çifti, sığınmacı aileye o günden sonra kucak açarak benzerine nadir rastlanabilecek fedakarlıklarıyla insanlık dersi verdi. Ünsal ailesi komaya giren 2,5 aylık Şervan'ın tedavisini ise o tarihten bu yana üstlendi. Aileyi daha sonra evlerine aldıklarını anlatan Ünsal "Solahlar'ın Almanya'da akrabaları varmış ve onlar aileyi almaya Yunanistan'a gelmişler. Bu yüzden botla denize açılmışlar ancak böyle bir olay başlarına gelmiş. 1 aydır yanımızda kalıyorlardı. Şemmusa'yı geçen hafta defnettik.

ÖNCE ALLAH'A SONRA SİZE EMANET
Şervan'ın da sağlık durumuyla ilgilendik ve her gün hastaneye gelip gittik. Ancak aile Almanya'daki akrabalarının çağırması üzerine ayrılmak zorunda kaldı. Gitmemeleri için çok ısrar ettik. 'Yapacak bir şey yok, önce Allah'a sonra size emanet' deyip gittiler. Şervan, yaşama tutunmaya çalışıyor. Hastaneden çıkarsa evlatlık edineceğiz, kimseye vermeyiz. Yeter ki iyileşsin" diye konuştu. Şemmusa'nın mezarını sık sık ziyaret ederek dua okuduğunu belirten Ünsal, "Nefesimiz yettiği sürece inşallah gelip gideceğiz" dedi.

İzmirli yüreği - 1

Uğur Ünsal, sık sık 5 aylıkken Ege'nin soğuk sularında can veren Şemmusa'nın mezarında dua ediyor.



A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin