Org. Özel'den Bahçeli'ye çok sert cevap

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Bahçeli'nin grup toplantısındaki sözlerine "Yakışıksız sözleri kişiliğine ve savunduğu fikirlere yakıştıramadığını" vurgulayarak karşılık verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine ilişkin, "Şahsıma yönelik sarf ettiği yakışıksız sözleri, kişiliğine ve savunduğu fikirlere yakıştıramadığımı, kendisinin siyasi kişiliği nedeniyle polemiğe girmek istemediğimi, benim vatan-millet-bayrak şuurumu sorgulama hakkının olmadığını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Özel, Bahçeli'nin, grup toplantısında kendisi hakkındaki sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli'nin sözlerini yakışıksız bulduğunu, kişiliğine ve savunduğu fikirlere yakıştıramadığını belirten Özel, "Kendisinin siyasi kişiliği nedeniyle polemiğe girmek istemediğimi, 46 yıldır yüce Türk milletine ve onun milli ordusuna hizmet etmiş bir kişi olarak benim vatan-millet-bayrak şuurumu sorgulama hakkının olmadığını düşünüyor ve yüce Türk milletinin takdirlerine sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'teki grup toplantısında Genelkurmay Başkanı Özel, Başbakan Davutoğlu ve hükümeti eleştirirken şunları söylemişti.

"Büyük atamızın kemiklerini oradan buraya taşımak marifet olarak sunulmaktadır. Yarın Erzurum'u Diyarbakır'ı önüne gelene peşkeş çekeceklerdir. Özel Paşa senin için vatan nedir. Harbiye'de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın, okuldan mı kaçtın? Davutoğlu sana ne demeli. Stratejik derinliğin çuvalına her şeyi koydun bir tek vatanı mı unuttun. Sayın Erdoğan sana bir şey söylemek vakit kaybıdır. Sen bu defteri çoktan kapattın.

AKP'nin lügatinde erkekliğin 10'da 9'u kaçmak kalan kısmı da susmaktır. AKP bir taraftan bayrak indirirken diğer tarafta bölücülerin kılavuzluğunda bayrak dikmiştir. AKP'nin işbirlikçiliği resmilik kazanmıştır."

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin