Davutoğlu: Ayrımcılık yapan kalleştir

Başbakan Davutoğlu Balıkesir'de AK Parti İl Kongresi'nde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Çözüm sürecinin anlamı bizim için milletin buluşmasıdır, kenetlenmesidir, omuz omuza gelmesidir" dedi.

Davutoğlu,"Türkiye'nin batısına, İç Anadolu'ya gidip doğuya gidemeyenler ya da tersine doğuya gidip batıya, İç Anadolu'ya hakkıyla gelemeyenler, Kuvayı Milliye'den uzak olanlardır. Biz ise Kuvayı Milliye ruhuyla ülkemizin her köşesini, birleştirmeye bütünleştirmeye devam edeceğiz. Bizim için çözüm sürecinin anlamı budur. Milletin tekrar buluşmasıdır, Erzurum Kongresi'nde bir araya gelenlerle Balıkesir kongrelerinde bir araya gelenlerin hiçbir etnik ve mezhep ayrımı olmadan biraraya gelip kenetlenmesidir, birleşmesidir, omuz omuza yürümesidir" diye konuştu.

Davutoğlu, Patnos ziyaretine ilişkin, "Orada bu vatanın birliği ve beraberliği için ve demokrasimizin geleceği için 6-7 Ekim provokasyonlarına karşı dimdik duran Kürt vatandaşlarımızla omuz omuza konuştum. Orada, onlar albayrağı dalgalandırdılar. Vatanın birliğini beraberliğini, 6-7 Ekim Kobani provokasyonlarına karşı savundular ve orada da gösterdik ki Kuvayı Milliye söz konusu olduğunda, Türk-Kürt kardeştir, ayrımcılık yapan kalleştir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Şimdi yeni koalisyon arayışları var CHP ile MHP arasında... Tek parti zihniyetiyle Türkiye'nin belli bir bölgesine siyaset yapanların koalisyonu... Dün de Diyarbakır'da bir otelde yapılan toplantıdan sonra CHP-HDP koalisyonu için sorular sorulmaya başlandı. Bu millet ne tür koalisyon olursa olsun kendini temsil edeni tanır, gözünden tanır" diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

-Bana söylenen hitapların hepsi güzeldir ama Ahmet hoca derseniz gönlümü fethedersiniz. Dünya'nın her yerinden kardeşlerimiz ile buluştuğumuzda yine bu Kuva-yı Milliye ruhunu hissediyoruz.

- Gezi provokasyonları olduğunda biz çalışmalarımızı durduracaklarını düşündüler. İnatların milli irade, milli irade...

-AK Parti Türkiye'nin her yerinde birleştiren ruhtur.

-17-25 Aralık kumpasını kuranlar, AK Parti kadroları yavaşlar zannetti. Durmadık, durmayacağız. AK Parti bir vefa hareketidir. Vefaya dayanmıştır, vefa ile yükselecektir.

BAHÇELİ'NİN TUNCELİ ZİYARETİ

-Bahçeli, Tunceli'ye gitti. Bir Tuncelili'nin elini sıkmadan oradan ayrıldı. Kuva-yı Milliye söz konusu olduğunda, Kürt-Türk kardeştir. Ayrımcılık yapan kalleştir.

-Bizim anladığımız anlamda bu ülkeyi aşkla sevmek, milletin birliğini sevmekle olur.

-CHP-MHP koalisyonu giderek artıyor. Tek parti zihniyetini CHP'den çok MHP savunuyor. Bu bir zillettir. 2002'de Türkiye'yi devraldığımızda namerde muhtaç kılmışlardı ülkeyi. Bu Milliyetçilik mi? 12 yılda, muhtaç olan bu ülkeyi muhtaçlara yardım eder hale getirdik. AK Parti kadrıoları dünyaya adalet getirecektir.

-2002'deTürkiye'yi devraldığımızda namerde muhtaçtı. 12 yılda muhtaç bu ülkeyi, muhtaçlara yardım eder hale getirdik. AK Parti kadroları Dünya'ya adalet getirecektir.

-İstanbul ve Balıkesir yaptığımız projeler ile 2 saatte indireceğiz. Balıkesir'de 114 eserin açılışını yapacağız. Vereceğimiz mesaj da şu olacak; AK Parti hizmet etmeye devam edecek.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin