A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
17 Aralık 2025, Çarşamba
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri İlçe ilçe duyuruldu! İstanbul’da 10 saatlik elektrik kesintisi: BEDAŞ-AYEDAŞ listesi Kocaeli’de film gibi olay! Kendini bıçakla yaraladı: Tutuklandı Şendul Şaban nerede, ne zaman çekildi? Filmin konusu ve oyuncuları Karabük’te pes dedirten manzara! Bir evden 10 kamyon çöp çıktı SGK 1000 personel alımı! Başvurular başladı mı, ne zaman? Başvuru şartları neler? Sahte Kabadayı filmi ne zaman, nerede çekildi? Sahte Kabadayı konusu ve oyuncuları EuroLeague takvimi | Zalgiris-Anadolu Efes basketbol maçı ne zaman, hangi kanalda? Zeka testi: Kış manzarasında saklı tüm ren geyiklerini 9 saniyede bulabilir misin?
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Ala: 155 memur meslekten ihraç edildi

Ala: 155 memur meslekten ihraç edildi

Giriş: 18.11.2014 00:00 Güncelleme: 18.11.2014 09:49

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yasadışı dinlemelerle ilgili 1181 memura disiplin cezası verildiğini, 155 memurun meslekten ihraç edildiğini açıkladı. Ala güvenlik bakanlığı kurulacağı iddialarını da yalanladı.

Ala, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının 2015 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Kapatma davası bittikten sonra AK Parti'nin, statüko ve müttefiklerinin sürekli üzerinden düşman ürettiği ve ülkeyi sıkıntıya soktuğu iki temel konuda inisiyatif aldığını aktaran Ala, "Bunların biri din ve vicdan özgürlüğüdür. Bu konuda çok ciddi mesafeler kat edildi" dedi.

Ala, Oslo görüşmelerine ilişkin soru üzerine, "Etnik kimlik problemi konusu AK Parti tarafından ele alındı. Burada aldığımız inisiyatiflerle önemli noktalara geldik. Oslo görüşmeleri yapıldığında çok ciddi mesafeler alındı ama oradaki görüşmeler başka bir devletin gizli servisinin bizim içimizdeki bazı mekanizmalara, işte o paralel yapı dediğiniz yapının adamlarına servis edilmesiyle..." diye konuştu. Bir milletvekilinin "Biz (paralel yapı) demiyoruz, siz diyorsunuz" değerlendirmesi üzerine Ala, "Emniyet bana bağlı. Bana bağlı bir yeri savunmaya girmeyin. Şimdi ben oradaki problemleri ayıklıyorum" dedi.

"Bu görüşmeler neden milletten saklı yapıldı?" sorusu üzerine Ala şöyle konuştu:

"Milletten saklanmadı. Politikacılar görüşmüyor. Orada devletin birimleri... Zaten istihbarat teşkilatları bunun için vardır. İstihbarat teşkilatları görüştü. Size bu kötülüğü yapanlar, işte onları da sızdırdılar ve biz de onları soruşturuyoruz. Sızdırdılar, o zaman sekteye uğradı. Halbuki sekteye uğramasaydı önemli mesafeler elde edilmişti. Biz yılmadık, durmadık, yola devam ettik. Bu kez geldiler bakın Habur'da o mesele oldu. Sonra devam ettik, 8 Mayıs 2013'te çekilme kararı alındı. Yurtdışına çekiliyor. Bir ay geçmedi, Gezi olayları oldu ve yabancı basın 24 saat buradan yayın yaptı. Ondan iki ay sonra da çekilme kararı durduruldu. Gezi olayları olmasaydı çekilme kararı alınmış ve başlamıştı."

Yasadışı dinlemeler

Türkiye'nin sorunlarını çözmede en önemli varlığının siyasal istikrarı olduğunu vurgulayan Ala, sürecin devamında başka bir önemli aşamada Kobani olaylarının ortaya çıktığına işaret etti. Efkan Ala şunları söyledi:

"Kabul edersiniz, etmezsiniz, Türkiye'nin en önemli varlığı şu parlamentodur. Buranın var olması ve çalışması Türkiye'nin en önemli varlığıdır. Buraya, size milletvekili olduğunuz için, milleti temsil ettiğiniz için bu ülkenin bir bakanı, vatandaşı olarak yapılan her saldırıyı kendime yapılmış addederim. Hiç kimsenin hakkı ve hududu değildir. Burada milletvekillerinin vekillik yapmalarını ya da hükümetin hükümet etmesini engelleyecek, sandık dışı yöntemlerle darbe girişiminde bulunmak kimsenin haddi değildir. Bunu size karşı da yapsalar ki sayın genel başkanların etrafının da tamamı dinlenmiş. Bu yüz karasıdır. Sayın Bahçeli'nin de, Sayın Kılıçdaroğlu'nun da. Tespit ediyoruz, görevden alıyoruz."

Bunun üzerine bazı milletvekilleri, "Beraber dinliyordunuz. Biz dinlendiğimizi biliyoruz. Bunu defalarca söyledik" diye konuştular.

'155 memur meslekten ihraç edildi'

Ala yasadışı dinlemelerle ilgili 1181 memura disiplin cezası verildiğini, 460'ının meslekten ihracının talep edildiğini, bunlardan 155'inin de meslekten ihraç edildiğini açıkladı. Ala "Soruşturmalar devam ediyor. Suça karışmayanlarla bir meselemiz olamaz. Hepsi görevinin başında, görev yapacaklar ama suça karışmış; haksız, gereksiz, devlet bilgilerini dinlemiş, yetkisi olmayan işlere karışmışsa da, onları ayıklıyoruz ve gereğini yapıyoruz. Bu kime karşı olursa olsun devletin ciddiyetine saldırıdır. Gizli bilgilerine saldırıdır. Ulusal güvenlik meselesidir" dedi.

Emniyet teşkilatının yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalara da değinen Ala, teşkilatın personel sayısına ilişkin verileri komisyon üyeleriyle paylaştı. Ala emniyette ihtiyaçtan fazla birinci sınıf müdür bulunduğunu, buna karşı sahada görev yapacak alt rütbedeki polislerin sayısının yetersiz olduğunu sözlerine ekledi.

Güvenlik bakanlığı kurulacağı iddiaları

Güvenlik bakanlığı kurulacağına yönelik bazı iddiaların dile getirildiğini hatırlatan Ala, "Güvenlik bakanlığı var mı dediniz, böyle bir bakanlık yok. Böyle bir bakanlığın kurulma çalışması da yok" diye konuştu.

Molotofkokteyli silah sayılacak mı?

"Molotofkokteyli silah sayılacak mı?" yönündeki bir soru üzerine Ala, molotofkokteylinin bazen bir silahtan daha tehlikeli olduğunu vurguladı. Ala "Hele barışçıl toplantı ve gösteriden bahsediyoruz. O zaman molotofun orada ne işi var? O da silah sayılacaktır. Çünkü bir otobüse ya da işyerine daha büyük tahribat yapabilmektedir" diye konuştu.

'Jandarma mensuplarına HDP'lilerle görüşme yapmayın' yönünde bir talimat olup olmadığı sorusuna Ala, kolluğa verilmiş böyle bir talimat bulunmadığını söyledi. Ala "Böyle bir talimat yok ama bölgede bu konuya ilişkin bazı pratik sorunların yaşandığını da biliyoruz" dedi.

TOMA alımlarının Meclis'ten çıkan kamu ihale yasasına uygun yapıldığını söyleyen Ala, kolluk güçlerinde 247 TOMA bulunduğunu belirterek, "Toplumsal olaylarda suyla müdahale en az zarar veren veya hiç zarar vermeden meseleyi çözen bir yöntem. Daha iyileri bulunduğu zaman daha iyilerini yaparız" diye konuştu.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na ilişkin eleştirileri de değerlendiren Efkan Ala şöyle konuştu:

"1983 yılında hazırlanmış sorunlu bir kanun. Zaten birinci paragrafı okuyunca zannedersiniz ki yasaklamak için çıkarılmış. Oysa o hak ve özgürlükleri düzenleyen bir anlayışla dizayn edilmeli. Biz kanunu yeniden ele alıyoruz. Zannediyorum bu yıl içinde o kanunu da Meclis'e sevk edeceğiz."

Suriyeli sığınmacılar

Yurt genelindeki Suriyeli sığınmacıların sayısına ilişkin soruya Ala, "1 milyon 653 bin 605 bizdeki toplam rakam. Kaydı yapılan 1 milyon 176 bin 746. Geçici barınma merkezlerinde bulunanlar var. Diğerleri de kimisi misafir, kimisi bazı şehirlerde kirada oturuyorlar" yanıtını verdi.

Kayıp çocuk sayıları

Kayıp çocuklara ilişkin de soru geldiğini ifade eden Ala, "2013'te 20 bin 953 çocuk kaybolmuş, bunlardan 20 bin 433'ü bulunmuştur. 2014 yılında 20 bin 960 çocuk hakkında kayıp müracaatında bulunulmuş, bunlardan 20 bin 11'i bulunmuştur" dedi.

Van'daki Kobani olayları

Van'da Kobani eylemleri sırasında olaylara müdahale sırasında bir polis panzerinin çevredeki araçlara da zarar verdiğine ilişkin haberlerin hatırlatıldığını kaydeden Ala, "Burada bu işi yapan bir polis memuru ile o birlik amiri olan bir komiser yardımcısı açığa alınmış, görevden alınmış ve haklarında soruşturma başlatılmış. Müfettişler görevlendirilmiştir. O itilen araçlar sivil plakalı polis aracıdır. Bu da işi daha da vahimleştirmektedir aslında. Bunlara ilişkin soruşturma devam etmektedir. 77 milyon insan, bu kadar memurumuz var, hepsi özveriyle çoğu çok yüksek oranda özveriyle çalışmaktadırlar. Ama yanlış yapanların da soruşturulduğu, hiçbir zaman yanlışın gizlenmediği bir dönemi de yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bingöl'deki saldırı

Bingöl'de Emniyet Müdürü ve beraberindekilere yönelik silahlı saldırıya ilişkin soruların da geldiğini ifade eden Ala, saldırıda iki emniyet mensubunun şehit olduğunu hatırlattı. Yaralı iki emniyet mensubunun ise durumlarının iyi olduğunu belirten Ala şunları söyledi:

"Burada üç şahıs adli makamlarca tutuklandı. Daha detayına girdiğiniz zaman elbette çeşitli yöntemler var. Saldıranlar, saldırı yapıp silahlarını bırakıp başka silahlar alıp o yanıltmayı yapmak içinde, bunlar çok oralarda yaşanabiliyor. Daha sonra Diyarbakır'da da yardım ve yataklık yapan kişi de yakalandı, itiraflarda bulundu. 9 kişi bu çerçevede gözaltına alındı bir kısmı adli kontrolle serbest bırakıldı. Burada şunu belirtmek isterim çok daha detay vermek ne işimiz, ne de doğru olur. Bütün iddialar, hele milletvekillerimizin dile getirdiği iddialar son derece ciddiyetle ele alınmalıdır ve ele de alınıyor. Burada her türlü iddia, insan hayatı söz konusu, terör saldırısı söz konusu. Tabii çeşitli iddialar var, bu saldırıya yönelik de, bunların hepsinin devlet ciddiyetiyle ele alınıp değerlendirilmesi ve araştırılması, soruşturulması gerekiyor. Biz de bunu yapıyoruz."

Kaynak: AA
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
İstanbul’da bir otomobil yaya geçidine daldı: 2 ölü 6 yaralı  | ahaber.com.tr görüntüledi
2026 asgari ücrette geri sayım? Yeni zam ne kadar olacak? 3. toplantı detayı
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • İlçe ilçe duyuruldu! İstanbul’da 10 saatlik elektrik kesintisi: BEDAŞ-AYEDAŞ listesi
  • Şendul Şaban nerede, ne zaman çekildi? Filmin konusu ve oyuncuları
  • SGK 1000 personel alımı! Başvurular başladı mı, ne zaman? Başvuru şartları neler?
  • Sahte Kabadayı filmi ne zaman, nerede çekildi? Sahte Kabadayı konusu ve oyuncuları
  • EuroLeague takvimi | Zalgiris-Anadolu Efes basketbol maçı ne zaman, hangi kanalda?
  • Zeka testi: Kış manzarasında saklı tüm ren geyiklerini 9 saniyede bulabilir misin?
  • Gece sakın böyle uyumayın! Uzmanlar açıkladı: En kötü ve en iyi uyku pozisyonları
  • Kaygının nedeni zihnimiz değil, soframızda gizli! Yedikleriniz ruh halinizi bozuyor olabilir
  • Türkiye Uzay Ajansı ne zaman kuruldu? TUA görevleri ve hedefleri neler?
  • Bilim insanları uyardı: Ruhsal hastalıklar tek başına ortaya çıkmıyor
  • Kimyasal yok, makine yok: Sararan yastıklar 2 malzeme ile kar beyazı gibi parlayacak!
  • Jake Paul – Anthony Joshua boks maçı ne zaman, saat kaçta? Kazanan ne kadar alacak?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS