Eğer Hükümet istenmiyorSA

DAHA önceki telefon kayıtlarında, İstanbul’dan Fethullah Gülen’i arayan Günay’ın, “Ali Sabancı da size hürmetlerini iletti efendim” ifadesi dikkat çekiyordu. Son kayıtlarda, ünlü işadamı Ali Sabancı’nın, Gülen örgütüyle yakın bir ilişki içinde olduğu görüldü.

İşte ses kaydındaki o bölüm:

GÜNAY: Ali Sabancı Bey geldi efendim. Meseleleri anlattık. O da kendisi bizzat takip etmiş bütün yazılanları. Haklı buluyor. "Birileri çıkıp dur demeli bunlara" (Hükümete) diyor. "Kimse bir şey diyemiyor" diyor. Onunla da bu Mustafa Bey'lerle döndükten bir hafta sonra Etiyopya, Tanzanya ve Kenya'ya gideceğiz. Hürmetlerini arz etmemizi istedi efendim kendisi.

GÜLEN: Teşekkür ederim. Bu toplantınız, sizin açınızdan, TUSKON açısından isabetli oldu değil mi? Yani iyi bir açılım sayılır.

GÜNAY: Elhamdülillah çok bereketli oldu hocam. Ben onu söyleyecektim. Dualarınızın bereketi. Bin 400'e yakın geldi. Uganda Devlet Başkanı'nın kardeşiyle birlikteyiz şimdi. Nazif Bey'in (Mehmet Nazif Günal) oğluyla birlikte. Onlarla orda o büyük iş kalmıştı, işte o da hallolacak.

GÜLEN: Sizin dışınızdaki insanlar mevcut iktidarın da araya sokmak istediği insanlar var mı?

GÜNAY: Yok. Yok efendim. Biz sistemi ona göre kurduk. Müracaat edenleri ona göre eliyoruz. Sadece böyle ilgilendiğimiz dostlarımız olursa bu diyalog çerçevesinde onları aldık efendim. Dışarıdan hiç kimseyi almadık. Büyük olanları sisteme yazmadık. Kendimiz dışarıda birebir eşleştirdik onları derneklerle bölgelerle.

Dershane duası

GÜNAY:
Bir emriniz var mıydı efendim? Bir de Ankara'da 3 bin tane dernek temsilcisi, 3 bin dershanenin temsilcileri, 3 tane büyük dernek basın toplantısı yaptı. Bayağı katılım, ses verici oldu. TV'lerde filan da gösterdiler. Yani dün buyurmuşsunuz ya diğer dernekler de şey yapsın. Duanız yerine geldi. Onlar da iştirak ettiler efendim.

GÜLEN:
Bence meselenin, tek bize ait bir mesele gibi gösterilmemesi lazım. (TAKVİM)

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin