Yedikçe mutluluk veren yiyecekler

Yediğiniz bazı yiyeceklerden sonra daha keyifli olduğunuzu fark etmişsinizdir. Peki bunun bilimsel bir gerçek olduğunu biliyor muydunuz?

FISTIK
Yağ oranı yüksek ama yine de insanı mutlu ediyor. Roma İmparatorluğu'nda 'Tanrı yiyeceği' olarak adlandırılan fıstığın kolesterolü düşürdüğü ve kalp krizi riskini azalttığı biliniyordu. Çocuklar ve sporcular daha fazla yiyebilirler.

Demir, bakır, selenyum, magnezyum, çinko, potasyum ve fosfor gibi minerallerin doğal kaynağı olan bu çerez kalbimizin yanı sıra beyin-sinir sistemi, kas ve kemiklerimizin de dostu. Tuzsuz olanından her gün 10-15 adet yenilebilir.

ÇİKOLATA
Stresin bir numaralı düşmanıdır. Kendini kötü hissediyorsan, hemen bir parça çikolata yiyebilirsin. Bir kalem yemek yeterlidir. Mutluluk hormonu serotonin anında beyinde dolaşmaya başlar. Çikolatanın içerdiği penilatilamin insanı bulutlara çıkarır. Çikolatada, yeşil çay ve sebze-meyvelerde bulunan flavonoid adlı madde bol miktarda vardır. Bu madde kanı sulandırır, kalp hastalıkları riskini azaltır.

Çikolata kötü kolestrolün (LDL) okside olarak damar çeperine yapışmasını da engeller. Tıpkı aspirin gibi kanda pıhtılaşmanın önüne geçer. Düzenli tüketenlerde ölüm, yemeyenlere kıyasla yüzde 30 daha geç gerçekleşiyor (günde 30 gr)