Yalova’da DEAŞ operasyonu! Evi ateşe verdiler: Sivilleri canlı kalkan yaptılar
Yalova'da DEAŞ'a yönelik operasyonda 3 kahraman polisimiz şehit oldu. Çatışmada 6 terörist etkisiz hale getirilirken, soruşturma kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı. Operasyona ilişkin ortaya çıkan detaylarda, teröristlerin sivilleri canlı kalkan yaptığı ve polislerin görüşünü engellemek için evi ateşe verdiği belirlendi.
Yalova'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda 3 polis memurumuz şehit oldu, 8 polisimiz ve 1 bekçimiz de yaralandı. Çıkan çatışmada 6 terörist ölü olarak ele geçirildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, Yalova'daki operasyon sırasında polislerin şehit edilmesine ilişkin olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, soruşturma kapsamında 5 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini ve 5 zanlının da gözaltına alındığını bildirdi.
KAHRAMAN POLİSLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonda şehit olan polislerimizin kimliklerini açıkladı.
Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sabah Yalova'da DEAŞ'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda 3 kahraman polisimiz, İlker Pehlivan, Turgut Külünk ve Yasin Koçyiğit şehit oldu. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet; acılı ailelerimize, Emniyet Teşkilatımıza ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun." ifadelerini kullandı.
TERÖRİSTLER SİVİLLERİ KALKAN YAPTI
Öte yandan, Yalova'daki DEAŞ operasyonuna ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı.