Terkib-i Çeşidiyye nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Çeşidiyye tarifi
Adında da belirtildiği gibi çok çeşitli malzemelerin yer aldığı Çeşidiyye yemeği, çokça yapılmaktadır. Diğer adıyla Terkib-i Çeşidiyye yemeğinin tarifi merak edilerek gündemde de sıkça araştırılıyor. Farklı malzemelerin bir araya gelerek pişirildiği Çeşidiyye yemeğinin pratik ve lezzetli tarifini sizler için hazırladık.
Adında da belirtildiği gibi çok çeşitli malzemelerin yer aldığı Çeşidiyye yemeği, çokça yapılmaktadır. Diğer adıyla Terkib-i Çeşidiyye yemeğinin tarifi merak edilerek gündemde de sıkça araştırılıyor. Farklı malzemelerin bir araya gelerek pişirildiği Çeşidiyye yemeğinin pratik ve lezzetli tarifini sizler için hazırladık.
Pek çok besinin aynı yemekte yer aldığı Terkib-i Çeşidiyye, vitamin ve mineraller açısından oldukça faydalıdır. Değişik tatların bir araya gelmesiyle lezzetli bir Çeşidiyye yemeği yapılır, sofralarda renkli bir tat yaratır.
Adından da anlayacağımız gibi çok çeşitli malzemeler konarak pişirilen bir yemektir. Şirvani'nin de kitabında söz ettiği bu yemek, saray ve İstanbul mutfaklarında pişirilmiş ve beğeniyle yenmiştir.
Yıllar geçtikçe damak zevkine göre bazı malzemeler tariflerden çıkarılmış, yeni tatların da eklenmesiyle daha çeşitli et yemekleri ortaya çıkmıştır. (kabak, biber, karadut, domates, patates, patlıcan vb.)
Malzemeler:
-500 gram kuşbaşı eti
-250 gram kıyma (minik köfte yapın)