Tarihi Enez Fatih Camisi yeniden ibadete açılacak
Edirne'nin Enez ilçesinde bulunan tarihi Enez Fatih Camisi, vakfiyesine uygun restore edilmesinin ardından yeniden ibadete açılacak.
Edirne'nin Enez ilçesinde bulunan tarihi Enez Fatih Camisi, vakfiyesine uygun restore edilmesinin ardından yeniden ibadete açılacak.
Vakıflar Genel Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet'in Enez'i fethinden sonra cami olarak düzenlenen tarihi yapının restorasyonu için 3 ay önce çalışmalara başladı.
Deniz kenarındaki Enez Kalesi yanında bulunan, "Enez Ayasofyası" olarak da bilinen, çatı örtüsü, orta ve kuzey duvarları yıkık caminin etrafı temizlendi. Camide restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, aslen Doğu Roma İmparatorluğu kilisesi olan yapının, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürüldüğünü belirtti.
Güneren, "Caminin Enez Kalesi duvarına yakınlığı, statik açısından ciddi problemlerin bulunması, ağır hasarlı olması nedeniyle, önemli bir uygulama gerçekleştireceğiz. Bu sıkıntıları aşa aşa yapıyı ihya edeceğiz. Fatih Sultan Mehmet'in fethinden sonra düzenlendiği şekline ve vakfiyesine uygun olarak caminin restorasyonunu gerçekleştireceğiz." diye konuştu.
Osman Güneren, restorasyonun yaklaşık 3 yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydetti.