Soğanlı muska böreği nasıl yapılır?

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan soğanlı muska böreği sıkça pişirilir. Misafirlere sunulan en güzel lezzetlerden biri olan soğanlı muska böreği nasıl yapılır?

Soğanlı muska böreği nasıl yapılır?

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan soğanlı muska böreği sıkça pişirilir. Misafirlere sunulan en güzel lezzetlerden biri olan soğanlı muska böreği nasıl yapılır?

Soğanlı muska böreği nasıl yapılır?

Soğanlı muska böreğinin en pratik ve lezzetli tarifini sizler için derledik. Muska böreği çok sevilen bir tattır ve farklı iç malzemeleriyle hazırlanabilir. İsteğe göre patates, kıyma, peynir vs. tercih edilebilir.

Soğanlı muska böreği nasıl yapılır?

Saray mutfağının çok eski ve sevilen böreklerinden biri olan bu börek, İstanbul halk mutfağında da beğenilerek yapılmıştır. 18. Ve 19. yüzyılda çokça yapılmasına karşın günümüzde unutulan bir börek çeşididir.

Soğanlı muska böreği nasıl yapılır?

D'ohsson Saray mutfağında yapılan enfes böreklerden çok etkilenmiş olsa gerek, 1788 yılında yayınlanmış olan kitabında " hamur işi olan bu böreklerin, halkın çok sevdiği yemek olduğundan; hafifliği, güzelliği (lezzeti) ve kat kat yapraklı oluşu ile Avrupa pastalarına benzediğinden; içlerine çeşit çeşit sebze, et, meyve ve reçel konularak çok büyük yapıldığından, yapan aşçıların çoğunun Arap olduğundan" bahsetmiştir.

Soğanlı muska böreği nasıl yapılır?

Bu böreğin içerdiği baharatlar soğanla çok uyumlu olup böreğin maliyeti de düşüktür.

Malzemeler:
-6 adet yufka
-3 kaşık tereyağı

Soğanlı muska böreği nasıl yapılır?

-6 adet halka doğranmış, hafif haşlanmış ve süzülmüş soğan
-1 çorba kaşığı sirke
-6 yumurta
-1 su bardağı süt

Soğanlı muska böreği nasıl yapılır?

-1 tatlı kaşığı anason
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı kakule

Soğanlı muska böreği nasıl yapılır?

Yapılışı:
2 çorba kaşığı tereyağında soğanları ve anasonu biraz pembeleştirin. 5 yumurtayı bir kasede güzelce çırpın, daha sonra sirkeyi ve diğer baharatları da ilave edin. Soğanla güzelce karıştırın, biraz pişirip soğutun.

Soğanlı muska böreği nasıl yapılır?

Diğer tarafta 2 kaşık tereyağını eritin, içerisine sütü ve 1 yumurtayı kırıp güzelce çırpın. Yufkaları üst üste koyarak uzunlamasına şeritler halinde kesin. Tereyağlı karışım ile yufkaları ıslatın. Hazırladığınız soğanlı içi koyup muska şeklinde sarın.

Soğanlı muska böreği nasıl yapılır?

Yağlanmış tepsiye dizin. İstenirse üzerine çörek otu, susam veya haşhaş tohumuyla süslenebilir. 175 C derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları/İstanbul'un 100 Lezzeti-Nilgün Tatlı