Sofraların olmazsa olmazı! Kanser riskini 4 kat artıyor! Turşu yararları ve zararları
Uzmanlar vatandaşları sık sık beslenmenin sağlık üzerindeki etkileri noktasında uyarıyor. Severek tükettiğimiz besinler sağlığımızda tedavisi oldukça güç hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bir takım yiyecekler faydası olduğu kadar pek çok hastalığa da sebep olabiliyor. Hemen hemen her sofrada herkesin severek tükettiği turşu ve salamura yiyecekler kanser tehlikesini artıran gıdalar arasında yer alıyor. Peki turşu yemenin zararları neler? Kimler turşu yememeli? Mide kanseri belirtileri neler? İşte tüm merak edilenler...
Kanser çok riskli sonuçlara yol açan hastalıklar arasında üst sırada karşımıza çıkıyor.
Kanser hastalığının oluşmasında günlük alışkanlıkların da etkili olduğu biliniyor.
Öteki kanser türlerine göre daha az rastlanan mide kanserinde de beslenme oldukça önemli...
KANSER RİSKİNİ ARTIRIYOR
Yaş, diyet ve mide hastalığı mide kanseri geliştirme riskini etkileyebiliyor.
Dünya Kanser Araştırma Fonu'nun 2018 yılı raporuna göre tuzlanarak korunan gıdalar mide kanseri riskini artırıyor.