Sınırda fildişi operasyonu

Giriş Tarihi:Son Güncelleme:

Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nda bir minibüsün değişik bölmelerine gizlenerek Türkiye'ye getirilen fildişlerinin üzerinde insan ve hayvan figürlerinin işlendiği belirlendi.

Sınırda fildişi operasyonu 1

Alınan bilgiye göre, üç gün önce Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Dereköy Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, Moldova uyruklu V.C'nin yönetimindeki AGZ 795 plakalı minibüsün değişik bölmelerine gizlenmiş 18 fildişi bulundu.

Sınırda fildişi operasyonu 2

Yapılan incelemede, fildişlerinin üzerinde insan ve hayvan figürlerinin işli olduğu tespit edildi.

Sınırda fildişi operasyonu 3

Olayla ilgili Dereköy Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliğinde ifadesi alınan şüphelinin, Moldova'dan getirdiği fildişlerini İstanbul'da satmayı hedeflediğini ve kilogramını bin 500 dolara satışa çıkardığını söylediği öğrenildi.

Sınırda fildişi operasyonu 4

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan V.C'ye kaçakçılık suçundan işlem yapıldı.

Sınırda fildişi operasyonu 5

Fildişlerine ise Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından el konuldu.

Sınırda fildişi operasyonu 6
Sınırda fildişi operasyonu 7
Sınırda fildişi operasyonu 8
Sınırda fildişi operasyonu 9
Sınırda fildişi operasyonu 10
Sınırda fildişi operasyonu 11
Sınırda fildişi operasyonu 12
Sınırda fildişi operasyonu 13
Sınırda fildişi operasyonu 14
Sınırda fildişi operasyonu 15
Sınırda fildişi operasyonu 16
Sınırda fildişi operasyonu 17
Mobil uygulamalarımızı indirin