Selin vurduğu Ordu'dan korkunç kareler
Ordu'nun Ünye İlçesi'nde şiddetli yağışların meydana getirdiği taşkın sonucu bir köprü yıkılma riskine karşı trafiğe kapatıldı. Karadeniz Sahil yolunda ulaşım çift taraflı durduruldu. Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz, '7 ilçemizde ciddi şekilde afet var. AFAD gece 12'ye kadar devam edeceğini söyledi. Karadeniz Sahil Yolu'nda bir köprü yıkıldı. 8'e yakın köprü yıkıldı şu ana kadar. AFAD uyardığı için tedbir aldık ama köprülerin yıkılması öngörülmedik şeyler. Mahsur 165 vatandaşımızı helikopterlerle kurtarıyoruz. En ağır Çaybaşı ve Perşembe ilçelerinde.' dedi. Öte yandan sel nedeniyle bir tekstil fabrikasında mahsur kalan 165 işçi kurtarıldı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün geceden itibaren il genelindeki aşırı yağışların Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde etkili olduğu belirtildi.
Metrekareye yer yer 80 kilogram yağış düştüğü Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde çok sayıda heyelan, toprak kayması, su baskını ve dere-ırmak taşması olayı meydana geldiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ünye ilçemizin Cevizdere mevkisinde bulunan Karadeniz Sahil Yolu'ndaki ulaşımı sağlayan Cevizdere köprüsünde sel nedeniyle çökme meydana gelmiş ve devlet karayolu çift taraflı olarak trafiğe kapatılmıştır. Ünye ilçemizin Yiğitler Mahallesi'nde, toprak kayması sonucu fındık toplayan 5 kişi yaralandığı ihbarının alınması üzerine, arama-kurtarma ekiplerince olaya anında müdahale edilmiş ve 112 acil ambulans ekiplerince saat 15.00 itibariyle yaralılara ulaşılarak, müdahalede bulunulmuştur. İlk bilgilere göre yaralıların hayati tehlikesi olmadığı belirtilmiştir. Ünye'nin Cevizli Mahallesi'nde sel baskını nedeniyle evinde mahsur kalan Turhan Şahin'i kurtarmak için iş makineleri devreye sokulmuş ve Sahil Güvenlik Komutanlığından helikopter talebinde bulunulmuş ve yapılan çalışmalar sonucu mahsur kalan vatandaşımız kurtarılmıştır."
Açıklamada, Ünye'nin Cevizdere mevkisinde faaliyet gösteren bir tekstil işletmesinde mahsur kalan 165 işçiyi kurtarmak için arama-kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürdürdüğü aktarıldı.
Perşembe ilçesine bağlı Medreseönü Mahallesi'nde evde mahsur kalan Aydın Serdar'ın arama-kurtarma ekiplerince kurtarıldığı belirtilen açıklamada, Perşembe ve Fatsa ilçesinde risk altında bulunan 8 konutun tedbir amaçlı tahliye edildiğinin altı çizildi.