Pratik hazırlanan peynir külbastısı tarifi!
Lezzetiyle meşhur olan peynir külbastısı herhangi bir öğünde hazırlanıp yenilebilir. Sizler için kolayca hazırlanan peynir külbastısı nasıl yapılır?
Lezzetiyle meşhur olan peynir külbastısı herhangi bir öğünde hazırlanıp yenilebilir. Sizler için kolayca hazırlanan peynir külbastısı nasıl yapılır?
Farklı farklı çeşitleri bulunan peynir çok sevilen ve sık tüketilen bir lezzettir. Peynir külbastısı çok kolay hazırlanın ve güzel bir sunumunu vardır.
18. ve 19. yüzyıllarda peynir külbastısının İstanbul mutfaklarında yerini aldığını görmekteyiz. O dönemlerde kaşkaval, kaşar ve diğer sert peynirlerle külbastılar yapılmıştır.
"Odun közünde, sıcak külde pişen yemek" anlamına gelen külbastı, hem sağlık açısından yararlı hem de yemeğe lezzet veren bir pişirme yöntemidir. Külbastı yöntemi dışında peynirler uzun defne, ıhlamur, biberiye ve ayva dallarına sıralanıp köz ateşinde pişirilmiş, bu şekilde oluşan değişik lezzetler de İstanbulluların mesire yerlerindeki pikniklerinde sofralara lezzet katmıştır.
Kalsiyum, fosfor, protein ve B12 içeren peynir, geçmişten günümüze yemek kültürümüzün vazgeçilmezi arasında yerini korumaktadır.