Pratik çözümlerde çığır açtılar
Makarnadan patatese birçok gıda ve malzemenin hayatımıza kattığı pratik çözümler şaşkınlık içerisinde bırakacak.
Asıl kullanım amaçlarının dışında kullanılarak hayatımızın birçok noktasında bizlere kolaylık sağlayacak pratik bilgiler.
Sarımsak yemeklerde ve mezelerde kullanılmasının yanında adeta bir antibiyotik olarak da biliniyor. Ancak Sarımsak'ın bu kez yanlış kullanılması halinde oluşacak bir zarardan söz edeceğiz.
Sarımsak, içerdiği kimyasallar nedeniyle, uzun süre direkt cilde temas ettiğinde üçüncü dereceden yanıklara neden olabilir.
Makarna kurtarıcı yemeklerimizden biri. Evde yemek olmadığında, karınlar aç ama bekleme sabrı olmadığında direkt sarıldığımız besinlerden biri. İtalya gibi, makarnayı çok seven ülkelerde ise makarna yapmak, bir sanat gibi görülüyor. Peki sizde o acele ile makarna suyunu lavaboya dökenlerden misiniz? Eğer öyleyse ölümcül bir hata yapıyorsunuz demektir.
Bildiğiniz üzere makarna nişastalı bir besindir. Pişirildiğinde o nişastanın bir kısmı suya sızar. Makarna suyunun bulanık ve kirli gözükmesinin sebebi budur. Bu nişastalı, tuzlu makarna suyunu makarna sosunuzun mükemmel ipeksi bir kıvama ulaşması için kullanabilirsiniz.