O ülkeden ürküten açıklama! İthal kırmızı soğanlarda virüs tehlikesi

Koronavirüsün ardından şimdi de Salmonella salgını baş gösterdi. Kanada, ABD'den ithal edilen kırmızı soğanlarda Salmonella bakterisi olabileceği konusunda vatandaşlarını uyardı. Peki Salmonella bakterisi nedir? Nasıl bulaşır? İşte detaylar...

O ülkeden ürküten açıklama! İthal kırmızı soğanlarda virüs tehlikesi

Kanada Halk Sağlığı Kurumu, tarafından yapılan açıklamada vatandaşlara, ABD'den ithal edilen ve Salmonella salgınıyla bağlantılı olduğu düşünülen kırmızı soğanları kullanmaması konusunda uyarıda bulunuldu.

O ülkeden ürküten açıklama! İthal kırmızı soğanlarda virüs tehlikesi

Kurum, Haziran ayından bu yana toplam 5 eyalette birçok vaka tespit edildiğini, birçok vakanın hastalanmadan önce kırmızı soğan tükettiğini açıkladı.

O ülkeden ürküten açıklama! İthal kırmızı soğanlarda virüs tehlikesi

Sağlık Kurumu, British Columbia'da 43, Alberta'da 55, Manitoba'da 13, Ontario'da 2, Prince Edward Island'da ise 1 kişide Salmonella bakterisi tespit edildiğini aktarırken, 16 kişinin ise hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Yetkililer, Kanadalıların çiğ sebze kullanımından uzak durmalarını tavsiye ediyor.

O ülkeden ürküten açıklama! İthal kırmızı soğanlarda virüs tehlikesi

Uzmanlar ise Salmonella salgınına neden olabilecek kaynakları hala araştırdıklarını ifade ederken, ABD'den ithal edilen kırmızı soğanların perakendeciler ve restoranlar tarafından kullanılmaması çağrısında bulundu.

O ülkeden ürküten açıklama! İthal kırmızı soğanlarda virüs tehlikesi

Salmonella'dan 5 yaş altı çocukların, hamilelerin, yaşlıların ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerin etkilenme oranı daha yüksek olurken, hastalığa yakalananların yüzde 56'sını ise kadınlar oluşturuyor.

O ülkeden ürküten açıklama! İthal kırmızı soğanlarda virüs tehlikesi

Hastalık, genelde 6 ile 72 saat içerisinde etkisini gösterirken, bazı insanlarda ise semptom göstermiyor.

O ülkeden ürküten açıklama! İthal kırmızı soğanlarda virüs tehlikesi

Öte yandan Salmonella bakterisi başta, tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen ve bağırsak sistemini etkileyen yaygın bir bakteri.

O ülkeden ürküten açıklama! İthal kırmızı soğanlarda virüs tehlikesi

Kaynak: İHA

O ülkeden ürküten açıklama! İthal kırmızı soğanlarda virüs tehlikesi