"Negatif enerjini temizliyorum" yalanı ile dolandırdılar! Mağdurlar şok detayları anlattı
Giriş Tarihi:
Sosyal medya üzerinden fal, büyü ve medyumluk yalanlarıyla ağına düşürdükleri vatandaşları dolandıran şebeke çökertildi. Mağdurlar, şebekenin kendilerini kandırarak önce para ve altın istediğini ardından da kendilerini tehdit ettiğini söyledi.
İnternet üzerinden medyumluk, fal ve büyü ilanlarıyla ağına düşürdükleri vatandaşların mahrem bilgilerini elde edip şantajla dolandırıcılık yapan 62 kişilik şebeke çökertildi.
Sabah'ın haberine göre İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin 29 ilde gerçekleştirdiği baskında, çok sayıda materyal ele geçirildi.
"Süryani Ş.H. ve N.A." ile WhatsApp'tan iletişime geçtiğini belirten Sevda Gündüz Meşe, "Üzerimdeki negatif enerjiyi temizleyeceğini söyleyerek malzeme alınması için önce 10 bin TL sonra da 7 bin TL istediler. Ödedikten sonra telefonlarına ulaşamadım." dedi.