Lezzetli ve kolay yapılan Topik tarifi
Bir çeşit Ermeni yemeği olan topik eskiden günümüze kadar ulaşmış bir lezzettir. Ermenilerde özellikle perhiz dönemlerinde tüketilen topik oldukça da faydalı bir yemektir.
Giriş Tarihi: 28.04.2019 17:03
Güncelleme Tarihi: 28.04.2019 17:03
Bir çeşit Ermeni yemeği olan topik eskiden günümüze kadar ulaşmış bir lezzettir. Ermenilerde özellikle perhiz dönemlerinde tüketilen topik oldukça da faydalı bir yemektir.
Kolayca hazırlayacağınız ve afiyetle yiyeceğiniz topik tarifini sizler için derledik. Topik nasıl yapılır? Sorununun yanıtını da böylelikle haberimizden öğrenebilirsiniz.
Topik İstanbul mutfağına giren bir Ermeni yemeği olup Ermeni yemek kültürünün gözdesidir. Eski İstanbul yemekleri deyince akla gelenlerden biri de topiktir. Topik dışında Ermenilerin midye, uskumru ve dalak dolmaları da İstanbul mutfağında kabul görmüştür.
Ermenilerin dini inançlarına göre 50 gün süren bir perhizleri vardır. Bu zaman diliminde et, süt vb. hayvansal gıdalar yenmez, genelde topik tüketilir. Topiğe bazıları haşlanmış patates koyar. Topikleri alüminyum folyoya sararak buharda biraz bekletip dağılmaması için soğuduktan sonra folyodan çıkartabilirsiniz.
Malzemeler: -2 su bardağı haşlanmış, suyu süzülmüş ve kabukları çıkarılmış nohut -1 iri kuru soğan ince kıyılmış (haşlanmış ve suyu süzülmüş)