Lezzetiyle ünlü midye dolması nasıl yapılır?
Midye dolmasını genellikle sokak lezzetleri olarak tüketiriz. Lokantalarda da sıkça yer alan ve severek yenen midye dolmasını aslında evinizde de güzelce yapabilirsiniz. İşte en lezzetli ve pratik midye dolması tarifi...
Seyyar satıcılarda sıkça rastladığımız lezzetlerden biri olan midye dolma hemen hemen herkes tarafından çok sevilir. Midye dolmasının baharatlarının yerinde olması lezzetini daha da arttırmaktadır.
Midye dolmasını genellikle sokak lezzetleri olarak tüketiriz. Lokantalarda da sıkça yer alan ve severek yenen midye dolmasını aslında evinizde de güzelce yapabilirsiniz. İşte en lezzetli ve pratik midye dolması tarifi…
Özellikle Fatih Sultan Mehmet döneminde bolca tüketilen ve eski adıyla "haşerat-ı bahriye" olarak bilinen deni böceklerinden en çok istiridye, karides, ıstakoz ve midyeye rağbet edilmiştir. Sevilerek yenmesinden olsa gerek Saray mutfak personeli ve yiyenler karidese "kadriye" adını vermişlerdir.
Ermeni mutfağından İstanbul mutfağına giren güzel tatlardan biri olan midye dolmasının (Midyayi dolma) pek çok seveni vardır. Midyeden, dolmasının yanı sıra salma, tava, pilaki, çorba ve pilav da yapılmaktadır. Bu sevilen lezzet İstanbul'un köşe başlarında, belki çok sağlıklı olmasa da eski zamanlarda "tablalı piyade" isimli olan seyyar satıcılar tarafından satılmaktadır.
Midye, omega 3 içermekle birlikte, midyeleri tüketirken güvenilir yerlerden alınması sağlığımız için önem taşımaktadır. Pis yerlerden toplanan midyeler cıva içerir, bu da son derece zararlıdır.