Lezzeti ile ünlü Höşmerim tatlısı nasıl yapılır?
Özellikle peynir sevenlerin tercih ettiği Höşmerim tatlısı geçmişten günümüze gelen bir lezzettir. Pratik hazırlanan ve bir o kadar da lezzetli olan Höşmerim tatlısının nasıl yapıldığını sizler için derledik.
Özellikle peynir sevenlerin tercih ettiği Höşmerim tatlısı geçmişten günümüze gelen bir lezzettir. Pratik hazırlanan ve bir o kadar da lezzetli olan Höşmerim tatlısının nasıl yapıldığını sizler için derledik.
Evliya Çelebi, ünlü Seyahatnamesi'nde höşmerimin Trabzon'a yerleşen ilk Türk göçebelerinde görüldüğünü anlatır. İlk höşmerimi Orta Asya'dan göçerek gelen Anadolu Yörüklerinin yaptığı da bilinenler arasındadır. Bazı yörelerinde höşmerim "peynir tatlısı" olarak bilinir.
İstanbulluların severek tüketmeye devam ettiği bu tatlının, bazı yörelerimizde hamurlusu da yapıldığı gibi fırınlarda da pişirilmektedir. Peynirle uyumu mükemmel olan höşmerim insanı baymaz, bilakis nefasetinden dolayı daha çok yeme isteği uyandırır.
Hafif olması nedeniyle yazın daha çok tercih edilen tatlar arasındadır. Balıkesir'in Havran ilçesine Osmanlı döneminde yerleşmiş olanlar, hala atalarından gördükleri gibi höşmerimi özenle pişirmektedir.
Malzemeler:
-Yarım kilo tuzsuz peynir
-Yarım su bardağı su
-5 çorba kaşığı un