Kuyudan çıkan hayrete düşürdü! Mantar toplamaya çıkan vatandaşlar sesini duydu…
Giriş Tarihi:Son Güncelleme:
İHA
PAYLAŞ
ABONE OL
YAZI
Çanakkale'nin Ezine ilçesinde mantar toplamaya çıkan vatandaşlar, çevredeki kuyudan gelen sesleri duyunca harekete geçti. Hemen ekiplere haber verdiler. Bakın kuyudan ne çıktı...
Ezine ilçesine bağlı Derbentbaşı köyü yakınlarında mantar toplamaya çıkan vatandaşlar, çevredeki kuyudan gelen sesi duyarak durumu fark etti.
Kuyuya yaklaşan vatandaşlar, içeride bir porsuğun sıkışmış olduğunu gördü.
Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye sevk edilen Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 metrelik kuyuda mahsur kalan porsuğu kurtarmak için çalışma başlattı.
Ekiplerin dikkatli çalışmaları sonucunda porsuk, kuyudan çıkarıldı.
EKİPLER İÇERİDEN ÇIKANI GÖRÜNCE DEHŞETE DÜŞTÜ
Edinilen bilgiye göre olay, Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine bağlı kırsal Ürünlü Mahallesi'nde yaşandı.
Mahmut Çoban'a ait at, birkaç gün önce aniden ortadan kayboldu.
Atını her yerde arayan ancak bulamayan çoban, mahalledeki bir evin yakınında bulunan üstü beton ile kapalı kanalizasyon hattından sesler geldiğini öğrendi.
Bölgeye giden çoban, içeriden gelen seslerin atına ait olduğunu belirledi.
Atın kanalizasyona nasıl girdiğine anlam veremeyen çoban, durumu itfaiye ekiplerine haber verdi.
EKİPLER ŞOKE OLDU
Olay yerine giden itfaiye ekipleri, atın bulunduğu çukuru görünce hayretler içerisinde kaldı.
Çağrılan iş makinesi yardımıyla çukurun üzerindeki küçük kapak kaldırılarak beton kırıldı ve yeni bir yol açıldı.
Birkaç gün boyunca çukurda kaldığı için bitkin düşen ve korkan at kendi başına çıkamayınca boynuna halat bağlandı.
Vatandaşlar ve görevliler, halat yardımıyla kazılan çukurun başına kadar getirilen atı kurtarmak için yoğun çaba harcadı.
Çekerek çıkartmanın ata zarar vereceğini düşünen görevliler, vatandaşları bölgeden uzaklaştırarak atın kendi başına çıkmasını sağladı.
Çağrılan veteriner tarafından gerekli kontrolleri yapılan atın vücudunda herhangi bir yaralanma olmadığı belirlendi.
Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan eyaletinde bir bir çiftçi sıra dışı bir keşfe imza attı.
EŞİ BENZERİ YOK
Çiftçi soya fasulyesi tarlasını sürerken prehistorik döneme ait bir yünlü mamut kalıntısı buldu.
Mamutun kafa tası ve dişlerini bulan çitçinin çağrısı üzerine iskeleti, Michigan Üniversitesi'nden paleontologlar incelemeler yapmak için teslim aldı.
1500 YILLIK TÜRK MUMYA
Moğolistan'ın Altay Dağları'nda, 1500 yıl önce yaşamış olan bir Türk kadınına ait olduğu düşünülen çok iyi korunmuş bir mumya bulundu
2800 metre yükseklikte bulunan mumyanın, vazo, ahşap çanak gibi kişisel eşyalarıyla birlikte gömüldüğü belirtildi. Ayrıca mumyanın mezarında at kalıntıları da bulundu. Bu da Türk kadınının atıyla birlikte gömüldüğünü gösteriyor.