Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok il için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Marmara Bölgesi'nin birçok ilinde bugün kar yağışı etkisini göstermeye başlarken, kar İstanbul'un kapısına dayandı.
Edirne'nin Keşan ilçesinde Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava dalgası sebebiyle dün başlayan yağmur, yerini kara bıraktı.
Dün akşam saatlerinde Keşan'ın yüksek kesimlerinde bulunan mahallelerde başlayan kar yağışı özellikle Paşayiğit Mahallesi'nde etkili oldu.
Yağmurla başlayan yağışlar akşam saatlerinde soğuk havanın etkisiyle kara dönüştü. Keşan'ın Paşayiğit Mahallesi'nde başlayan kar yağışı, evlerin çatılarını ve yolları beyaza bürüdü.
Hava sıcaklığı -3 dereceyi bulurken, esen rüzgar da karın yerde kalmasını sağladı.
Uzun bir hasretin ardından, şehir sokaklarında, karın tadını çıkaran çocuklar ve kuraklık çeken çiftçiler yağan kardan oldukça mutlu oldu.
KARTALKAYA'DA KAR KALINLIĞI 20 SANTİMETREYE ULAŞTI
Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Kartalkaya'da kar yağışı aralıklarla devam ediyor.
Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan ve sezonun 13 Aralık'ta açılacağı Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı yer yer 20 santimetreye ulaştı.
Yapay karlamanın yapıldığı yerlerde ise kar kalınlığı 40 santimetreyi geçti.
Bu arada, bölgede kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yolda kalan araçlar, ekiplerin yardımıyla kurtarıldı.
MANİSA'YA MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ
Demirci ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kar yağışı ilçenin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü.
Demirci ilçe merkezinde sabah saatlerinden itibaren sağanak etkili oldu.
İlçenin yüksek kesimlerine de öğle saatlerinde mevsimin ilk karı yağdı. 1470 rakımlı Akçakertik ve Türkmen Tepe mevkilerinde etkisini artıran kar sonucu, yüksek kesimlerde kısa sürede bembeyaz bir görüntü oluştu.
Başalan mevkisinde, kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.
Karayolları ekipleri, Demirci-Simav kara yolunda kar küreme araçları ile yol temizleme çalışması yaptı.
Kar yağışının keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar da bin 470 rakımlı Akçakertik mevkisine çıkarak fotoğraf çekti.
UYARI ÜSTÜNE UYARI GELİYOR
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli için yağmur ve kar yağışı uyarısı yaptı.
Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada," Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bölgemiz bugün gece saatlerinden sonra yağışlı havanın etkisine gireceği, yağışların Cuma gece saatlerine kadar devam edeceği beklenmektedir. Bölge genelinde beklenen yağışların zamanla şiddetini artırarak Adıyaman , Malatya, Elazığ merkez ve güney kesimlerinde yer yer etkili olacağı, bölge genelinde beklenen yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, bin metre üzerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir"denildi.
Sıcaklıkların da 2 ile 4 derece azalacağını bildiren merkez, yağış ve don olaylarına karşı dikkatli olunmasını önerdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun büyük bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin kıyıları, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli yağmur, Bursa ve Bilecik'te kuvvetli karla karışık yağmur, Eskişehir ve Kütahya ile Ankara'nın güneybatı, Afyonkarahisar'ın kuzey ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.