Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?
Yapılışı biraz zahmetli olsa da Hanım göbeği tatlısı çok sık pişirilen tatlılardan biridir. Özel zamanlarda da pişirilip sunulan Hanım göbeği tatlısı için pratik bir tarif hazırladık.
Giriş Tarihi: 09.05.2019 16:13
Güncelleme Tarihi: 09.05.2019 16:13
Yapılışı biraz zahmetli olsa da Hanım göbeği tatlısı çok sık pişirilen tatlılardan biridir. Özel zamanlarda da pişirilip sunulan Hanım göbeği tatlısı için pratik bir tarif hazırladık.
Şerbetli tatlıların başında gelen Hanım göbeği tatlısı geçmişten bu yana severek tüketilmektedir. Hamuru pişirilerek yapılan tatlılardan biri olan Hanım göbeği çok sevilir.
18.yüzyılda adı iyice bilinen bu enfes tatlı ramazan, bayram ve diğer özel günlerde sıkça yapılıp tüketilmiştir. İstanbul tatlıcıları yıllarca bu tatlıyı müşterilerine sıcak sıcak sunmuştur. Bu tatlı ismini hanım göbeğine bezemesinden almıştır.
Hamuru pişirilerek yapılan tatlılardan olan hanımgöbeği hamurundan tulumba tatlısı, vezir parmağı ve dilber dudağı tatlısını yapmak da mümkündür. Eskiden bu tatlılar fırında pişirilerek yapılırdı. Günümüzde ise belki de kolay olsun diye yağda kızartılarak yapılmaktadır.
Malzemeler: -3 su bardağı un -250 gram tereyağı -1,5 su bardağı su -1 çimdik tuz -4 yumurta