Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?

Yapılışı biraz zahmetli olsa da Hanım göbeği tatlısı çok sık pişirilen tatlılardan biridir. Özel zamanlarda da pişirilip sunulan Hanım göbeği tatlısı için pratik bir tarif hazırladık.

Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?

Yapılışı biraz zahmetli olsa da Hanım göbeği tatlısı çok sık pişirilen tatlılardan biridir. Özel zamanlarda da pişirilip sunulan Hanım göbeği tatlısı için pratik bir tarif hazırladık.

Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?

Şerbetli tatlıların başında gelen Hanım göbeği tatlısı geçmişten bu yana severek tüketilmektedir. Hamuru pişirilerek yapılan tatlılardan biri olan Hanım göbeği çok sevilir.

Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?

18.yüzyılda adı iyice bilinen bu enfes tatlı ramazan, bayram ve diğer özel günlerde sıkça yapılıp tüketilmiştir. İstanbul tatlıcıları yıllarca bu tatlıyı müşterilerine sıcak sıcak sunmuştur. Bu tatlı ismini hanım göbeğine bezemesinden almıştır.

Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?

Hamuru pişirilerek yapılan tatlılardan olan hanımgöbeği hamurundan tulumba tatlısı, vezir parmağı ve dilber dudağı tatlısını yapmak da mümkündür. Eskiden bu tatlılar fırında pişirilerek yapılırdı. Günümüzde ise belki de kolay olsun diye yağda kızartılarak yapılmaktadır.

Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler:
-3 su bardağı un
-250 gram tereyağı
-1,5 su bardağı su
-1 çimdik tuz
-4 yumurta

Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?

Şerbeti için:
-3 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu

Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?

-Öncelikle şeker ve su kaynatılır, şerbet koyulaşınca içine limon suyu eklenip karıştırılarak altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.

Kızartmak için:
-Yeterince sıvıyağ

Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?

Yapılışı:
Bir teflon tencereye suyu ve tereyağını koyup kaynatın, üzerine unu karıştıra karıştıra dökün. Kısık ateşte karıştırarak pişirin, tencereye yapışmayı bıraktığında kıvam olduğundan altını kapatıp hamuru ılıtın.

Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?

İçine yumurtaları kırıp güzelce karıştırın, azar azar hamurdan alıp elinizle yassıltıp ortasını parmağınızla delip kızgın yağda arkalı önlü pişirin. Kağıt havluda fazla yağını aldıktan sonra şerbete atın, biraz bekletip servis tabaklarına alın.

Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?

Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları/İstanbul'un 100 Lezzeti-Nilgün Tatlı