Gripten korunmak için çare sizsiniz! Nasıl oluyor demeyin! Çünkü çok basit yöntemlerle gripten korunabiliyorsunuz! Özellikle sonbahar ve kış aylarında birçok insanı etkileyen grip ve soğuk algınlığı, bazen haftalarca etkisini sürdürebiliyor. Oysa sağlıklı beslenmek, iyi uyumak, sigara içmemek gibi alacağınız birkaç basit önlemle kışı hasta olmadan atlatabilirsiniz. Grip bulguları aniden başlar; kendinizi iyi hissederken bir anda hastalanırsınız. Grip belirtileri; 38-39 derece ateş, baş ağrısı, genel vücut ağrısı, birden başlayan ve iki-üç hafta sürebilen yorgunluk, çoğunlukla kuru öksürük, bazen burun tıkanıklığı, hapşırık, boğaz ağrısı, üşüme, titreme, ter basması ve iştahsızlıktır. Soğuk algınlığı ise virüslerin neden olduğu bir hastalıktır. Gribe göre daha hafif belirtileri vardır. Grip virüsleri de soğuk algınlığına neden olabilir. Soğuk algınlığının belirtileri de boğaz ağrısı, hapşırma ve burun akıntısıdır. Grip virüsünün vücuda girmesi ile başlayan bulgular genellikle 7-10 günde iyileşme ile sonuçlansa da, bazen sinüzit, bronşit veya zatürre gibi bazı ciddi enfeksiyonlara yol açabilir. Bu nedenle gripten korunma çok önemlidir. Alacağınız basit önlemler ile gripten korunabilirsiniz. İşte o önlemler: DENGELİ BESLENİN YETERİ KADAR SU İÇİN KALABALIKTAN KAÇININ DÜZENLİ SPOR YAPIN STRESTEN UZAK DURUN SİGARA İÇMEYİN DÜZENLİ UYUYUN AŞIRI SICAKTAN KAÇININ TAZE VE DOĞAL ÜRÜNLER TERCİH EDİN Güçlü bir savunma mekanizması oluşturmanın temelinde ise; yeterli, dengeli ve antioksidan açıdan zengin beslenme yer almaktadır. Enfeksiyona karşı savaşan vücudumuzun bu süreçte direnci düşeceği için Dünya Sağlık Örgütü antioksidan etkiye sahip A, C, E vitaminlerin, selenyum, çinko, magnezyum gibi minarallerin, omega 3 ve omega 9 yağ asitlerinin alımını artırmayı önermektedir. Çeşitli besinlerden beslenmeyi, sadece enfeksiyona yakalanılan dönemde değil, her zaman uygulamak önemlidir. Sağlıklı olmanın sağlıklı beslenme ile devamlılık kazandığı unutulmamalıdır. Grip öncesi veya sonrası; et, süt, sebze, meyve ve tahıllar mutlaka tüketilmeli ve ürünlerin taze ve doğal olanı tercih edilmelidir.